Sportscars

Sportscars: BMW feliciteert Chip Ganassi met Daytona succes

BMW Motorsport feliciteerde vanochtend officieel het team van Chip Ganassi met het behaalde succes op Daytona tijdens de Rolex 24U afgelopen weekend.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s GrandAm

winners_circle_daytona_2011
Voor het eerst weer BMW Power op het podium sinds 1976

BMW feliciteert Ganassi  officieel met Daytona succes
Mario Theissen: “Felicitaties aan het team van Chip Ganassi met dit grote succes. Het is fantastisch dat BMW na het succes van Doebai tijdens de tweede 24 Uurswedstrijd van het seizoen op de hoogste trede van het podium stond. Dit voortreffelijke resultaat betekende de eerste BMW-zege sinds 1976.”

De beide zegevierde Ganassi BMW Riley DP’s werden aangedreven door een 5L BMW V8 met steun van BMW North America, dat Ganassi logistiek ondersteunde.

Een snelle pitstop een uur voor het einde betekende de sleutel voor het succes van de No 1 BMW Riley. Scott Pruett was de enige rijder uit de kopgroep die besloot om tijdens een neutralisatie voor brandstof naar binnen te gaan. Deze korte stop verdrong de No 2 Ganassi BMW Riley van de eerste plek. Joey Hand, die voor het team van Rahal Letterman in de ALMS met een BMW M3 GT2 zal uitkomen reed een fantastische comeback stint nadat hij een penalty van meer dan 30 seconden had moeten incasseren. Teambaas Chip Ganassi over de teamprestatie: “Ik rij niet in de autos, ik verwissel de banden niet en ik werk niet aan de motoren. Er zijn veel goede mensen en coureurs die dit team maken!”

In 1976 behaalde BMW met Peter Gregg, Brian Redman en John Fitzpatrick de laatste overwinning met een BMW 3.0 CSL


bmw_daytona_2011
Worden deze auto's de basis voor het "mondiale" DTM reglement of auto's op basis
van een Dallara-chassis zoals bijv. de Riley. Ook daar is wel eens in het verleden
bij het DTM sprake geweest...........

DMSB delegatie aanwezig op Daytona
DMSB technici Karl Heinz Stegner en Christian Schacht waren als “toerist” op Daytona aanwezig. Mark Raffauf van GrandAm twijfelde er niet aan dat er in 2013 een door GrandAm gesanctioneerd DTM kampioenschap in de VS zal plaatsvinden. Over het nieuwe DTM reglement lieten beide partijen zich niet uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet