Diversen

Div: Gevarieerde kalender Circuit Park Zandvoort in 2011

kalender_2011_cpz_2

Ook in 2011 worden autosportliefhebbers getrakteerd op een volle en gevarieerde evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Op de kalender prijken traditionele evenementen, zoals de Kruidvat Gillette Paasraces, de Profile Tyrecenter Pinksterraces, de Trophy of the Dunes en de Formido Finaleraces. Tevens maken internationale hoogtepunten als de Masters of Formula 3 en DTM weer onderdeel uit van het jaarprogramma.

Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dutch Power Pack
Net als voorgaande jaren gelden de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort als de traditionele start van het nationale autosportseizoen. Tijdens het evenement, dat op 23 en 25 april plaats zal vinden, komen alle belangrijke nationale raceklassen aan de start. Veel aandacht gaat hierbij naar het HTC Dutch GT4 Championship, het spectaculaire multi-merken-kampioenschap uit het Dutch Power Pack, met onder andere de Aston Martin GT4, Corvette C6, BMW M3 GT4, Ford Mustang FR500C, Chevrolet Camaro en de Porsche 997 GT4. Tevens staan er wedstrijden geprogrammeerd van de Dutch Renault Clio Cup, de Formido Swift Cup, het Dutch Formula Ford Championship en de Toerwagen Diesel Cup. Het Dutch Power Pack komt verder op Zandvoort in actie tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces (11 en 13 juni), het Dutch Power Pack Festival (2 en 3 juli), de Trophy of the Dunes (3 en 4 september) en de Formido Finaleraces (15 en 16 oktober).

kalender_2011_cpz_3

Hoogtepunt in het voorjaar
Ook de DTM maakt weer deel uit van de Zandvoortse racekalender. Ditmaal komt het populaire internationale toerwagenkampioenschap in actie op 14 en 15 mei. De strijd tussen de merken Audi en Mercedes gaat onverminderd door. Mercedes-Benz greep de titel in het kampioenschap en Audi beloofde zich in 2011 te revancheren. Dat belooft een wederom een fraai duel in de duinen te worden. Ook het bijprogramma met onder meer de Formule 3 Euro Series en de Porsche Carrera Cup maakt het DTM-weekend een niet te missen evenement.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet