Formule 1

Formule 1: Nieuwe Renault, Sauber en Lotus zien levenslicht

Vandaag hebben Lotus Renault, Sauber en Lotus hun bolide voor 2011 gepresenteerd. De Lotus Renault floreert vooral dankzij de schitterende historische John Player Special-kleuren uit de tijd van Colin Chapman. De Sauber is nog steeds slecht gevuld wat betreft de sponsorstickers. De Lotus moet een flinke stap voorwaarts zijn ten opzichte van de debuutauto.

Tekst: Daan Jeuken. Foto's: Lotus Renault, Sauber, Renault

Lotus Renault kijkt terug en vooruit
Lotus Renault heeft een nostalgische wagen gebouwd, die een prachtige combinatie is van de meest geavanceerde techniek met de schitterende oude JPS-kleuren. Op sportief vlak kijkt het team echter vooruit, want Robert Kubica wil vechten voor prijzen. “We zijn dit jaar beter voorbereid dan vorig jaar. We moeten echter afwachten wat de competitie heeft gedaan. Je kunt in deze fase nog niet te veel verwachten, dat heb ik bij BMW wel geleerd.”

Ho-Pin Tung, en anderen
Ho-Pin Tung is ook in 2011 weer testrijder bij Renault. Dit is echter geen exclusieve functie, want ook Bruno Senna, Jan Charouz en Romain Grosjean mogen zich testrijder noemen. Laatstgenoemde is derde rijder.

renault_r31_studio

renault_r31_rijders

renault_r31_boven

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet