Sportscars

Sportscars: Succesvolle eerste test voor de Audi R18

Bij Audi Sport lopen de voorbereidingen voor de 24 Uur van Le Mans ruim 4,5 maanden van tevoren al op volle toeren. Bij tests op Sebring maakte de Audi R18 zijn debuut. Ook een gereviseerde versie van de R15 TDI kwam in actie.


Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi Sport

audi_motorsport_110131_0007
Twee generaties Audi op Sebring en allebei competitief

Succesvolle eerste test voor de Audi R18
Met de R18 werd op Sebring afgelopen weekend een aantal langeafstandstests afgewikkeld. Bij het tweede chassis werd veel aan ontwikkelingswerk gedaan. De Audi R15 plus plus die bij de 12 Uur van Sebring, meetellend voor de ILMC, zal worden ingezet, werd vooral aan de basisafstemming gewerkt. Ook deed men een aantal long runs. Alle negen Audi-coureurs kwamen afgelopen week in actie.

Dr Wolfgang Ulrich: “Wij zijn met de Performance van de Audi R18 bij de eerste kennismaking op Sebring erg tevreden. Onze keus viel op deze baan omdat er hier van het materiaal nogal wat gevergd wordt. De temperaturen zijn hier momenteel beter dan in Europa en bovendien geeft het droge weer de zekerheid dat de long runs volgens plan kunnen worden afgewerkt. Op een natte baan zouden de belastingen minder geweest zijn en het testresultaat minder doorslaggevend.”

audi_motorsport_110131_0007_2
De gloednieuwe Audi R18 kwam afgelopen week in de VS in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet