Formula Ford

Formule Ford: Dutch Formula Ford Cursus verplaatst naar maart

Zoals eerder aangekondigd organiseert Circuit Park Zandvoort de Dutch Formula Ford cursus. De cursus stond gepland voor 7, 8 en 9 februari, maar is verplaatst naar 15, 16 en 17 maart.

480_ff_r1_vestergaard

Uiteraard is de cursus nog steeds gratis voor rijders die zich inschrijven voor het Dutch Formula Ford Championship 2011. Voor rijders die niet deelnemen aan het Dutch Formula Ford 2011 zal de cursus € 975,- bedragen.

De reden voor het verplaatsen van de cursus is de mogelijkheid om de begeleiding over te geven aan de zeer ervaren coureur Hans Deen. Hans Deen geeft al sinds 1975 Formulewagen cursussen en heeft rijders als Allard Kalff en Peter Kox de kunsten van het formule rijden aangeleerd.

Het programma zal er als volgt uit komen te zien:
o 15 maart cursus in toerwagens
o 16 maart cursus in toerwagens
o 17 maart cursus in formulewagens

De beste manier om goed te leren rijden in een Formule-auto, is door te beginnen in een toerwagen. Onder begeleiding van de instructeurs van Hans Deen zal al het geleerde op de 3e dag van de cursus worden toegepast in een Formule auto. Als men zelf geen toerwagen of Formulewagen heeft om in deel te nemen, kan men deze huren via Hans Deen (contact loopt via menno@cpz.nl).

17 maart dient tevens als KNAF licentiedag. Op deze dag kunnen de rijders zonder licentie examen doen om de juiste licentie te behalen voor het Dutch Formula Ford Championship 2011. Ervaren rijders die reeds hun licentie hebben gehaald kunnen deze dag gebruiken als testdag.

Stap ook in de voetsporen van succesvolle rijders zoals Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel, Jaap van Lagen en Ricardo van der Ende!!

Aanmelden voor de cursus doe je door een email met je gegevens te sturen naar menno@cpz.nl o.v.v Formula Ford Cursus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet