Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Kart Racing Belgium keert terug in het BMC kampioenschap

charlotte

“Kart Racing Belgium”, keert dit jaar terug in het Belgisch Kampioenschap Rotax Max. Na enkele jaren pauze, keert het team van Dick Couckuyt terug als “Luxor Belgium”.

Tekst: Philip de Roeck

De voorbije jaren, was Dick actief met het promoten en het afhandelen van contracten met Fuchs Oil. Hierna heeft Dick een akkoord met AB Karting gemaakt. In samen werking met het Nederlandse team, zal hij Lenzo-Luxor karts verdelen in België voor zijn team “Luxor Belgium”. Dick Couckuyt, zal Damien De Clerq en Charlotte Maes begeleiden doorheen heel het seizoen. Ook blijft hij nauw samen werken met Fuchs Oil.

Damien De Clerq, kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. “Het wordt mijn eerste seizoen in het BMC kampioenschap. Het zal een zwaar kampioenschap worden tussen al de ervaren rijders.” Hij heeft al enkele jaren ervaring. “Vroeger reed ik veel indoor, maar sinds vorig jaar ben ik actief buiten beginnen trainen”. Zijn doel is duidelijk: “Ik wil vooral plezier beleven maar ik pak het wel serieus aan, ik wil zo veel mogelijk leren en hopen dat alles zich vertaald in mooie
resultaten.”

bmc_1

Girl power
Girl-power met Charlotte Maes. Ook zij keert terug in het BK Rotax Max na een jaartje pauze. “Ik ken Dick al een tijdje via de karting. Vorig jaar, heb ik met hem staan praten en hij vertelde me dat ik altijd welkom was bij het nieuwe team waarmee hij dit jaar mee van start ging.” En kijk, binnen 2 maanden staat ze opnieuw aan de start van een race.

Charlotte, die in 2010 tot in de finale van de Belgische Dunlop Drivers Cup is geraakt, heeft er al enkele succesvolle test dagen opzitten. “Ik heb twee dagen getest met de Luxor op het karting circuit van Genk. De tests waren zeer positief. Een top tien klassering moet er zeker inzitten, maar we hopen natuurlijk op beter.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet