Sportscars

Sportscars: Ferrari met 458 naar GrandAm

Zowel Porsche, Mazda, BMW als Chevrolet krijgen er halverwege het seizoen in de GT-klasse een felle concurrent bij. Tijdens de F1-persconferentie in Maranello werd afgelopen week bekend gemaakt dat het Italiaanse merk een speciale versie van de 458 Italia zal ontwikkelen. Op Daytona werd dit eveneens voorafgaande aan de start van de 24U van Daytona mede gedeeld.

Tekst Willem J. Staat
Foto Ferrari

grandam_ferrari
Dit is de Challenge-versie van de 458 maar er komt ook een GrandAm versie dankzij
de inspanningen van oud F1-coureur Eddie Cheever.

Oud F1-coureur Eddie Cheever initiatiefnemer
Het Ferrari GrandAm GT-project is een initiatief van oud F1-coureur en Indy 500 winnaar Eddie Cheever. “Als je Ferrari hier rijdt betekent dit dat de markt open is voor andere Europese fabrikanten om in de VS te racen. Ferrari begrijpt dat GrandAm en NASCAR een behoorlijk zwaar hun stempel op de Noord Amerikaanse racerij drukken. Ferrari heeft dit begrepen en zij hebben een weg gevonden om hiervan deel te gaan uitmaken. En die weg heet GrandAm.”

Van de 48 edities hebben er aan 46 Ferrari’s deelgenomen. Mario Andretti en Jacky Ickx behaalden 39 jaar geleden de allerlaatste fabrieks Ferrari-overwinning werd behaald door de combinatie Mario Andretti/Jacky Ickx. Het team van Gianpiero Moretti zegevierde in 1998 met Arie Luyendijk, Mauro Baldi en Didier Theys. Het debuut van de 458 in GrandAm specificatie wordt in april verwacht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet