Formule 1

Formule 1: Ferrari F150 moet titel opleveren

montezemolo_alonso_massa
Ferrari heeft als eerste Formule 1-team de bolide voor 2011 gepresenteerd. De F150, zo genaamd vanwege het 150-jarig bestaan van Italië in zijn huidige staat, moet volgend jaar maar één ding opbrengen: de wereldtitel.

Tekst: Daan Jeuken

Beter gelegen
Fernando Alonso gaat er vanuit dat de F150 hem beter zal liggen dan de voorganger, waarmee hij op een haartje de titel miste. “De auto van vorig jaar was heel anders dan de auto’s waar ik tot dusver mee gereden had. De aanpassingen die we gedurende het jaar hebben aangebracht hadden allemaal te maken met mijn rijstijl. De nieuwe auto is daar een evolutie van en zal dus beter bij mijn rijstijl passen. Ik heb dus meer vertrouwen dan vorig jaar, zeker omdat ik het team nou veel beter ken.”

Winnen
Voor Felipe Massa wordt dit een cruciaal jaar. Was hij vorig jaar nog herstellende van zijn ongeluk in Hongarije, dit jaar zal hij moeten presteren. “Ik ben hier niet alleen om te racen, ik ben hier om te winnen. Ik weet dat Ferrari mij een auto zal geven die me daartoe in staat stelt. We moeten snel aan de slag, zodat we de auto snel leren kennen en hem klaarstomen voor de eerste race.”

f150_voor

f150_zij

f150_schuinachter

f150_schakedown
Alonso mocht de F150 's middags al gelijk even aan de tand voelen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet