DNRT

DNRT: WEK nadert beslissende fase

persbericht_wek4uurzandvoort2011_schotanus_2

Op zondag 6 februari zal op Circuit Park Zandvoort de 4 uur van Zandvoort worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de derde ontmoeting voor de deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap 2010-2011. Na twee verreden wedstrijden leiden zes coureurs de stand om het kampioenschap.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties.

Voor de 4 uur van Zandvoort hebben zich inmiddels meer dan dertig teams ingeschreven. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door de Porsche 997 GT3 Cup van Sotrax Albert Motorsport. Dit team, bestaande uit het sterke kwartet van Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Jürgen Albert en Kees Bouhuys, wist eerder deze maand nog de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort te winnen.

Eveneens van de partij zijn de DNRT V8 Silhouettes, waarbij de Red Biscuit V8 van Sven van Hulst, Rob de Laat en Jan Joris Verheul als een van de sterkere opponenten beschouwd mag worden. Andere exoten uit de snelste divisie van het kampioenschap zijn de Renault Mégane Trophy, BMW M3 GTR en de Saker Sportscar GT. Ook David Hart is ingeschreven voor de vier uur durende wedstrijd, samen met teamgenoot Nicky Pastorelli. Het duo won de eerste race van het winterkampioenschap, maar moest in het laatste uur van de Nieuwjaarsrace met technische problemen de handdoek in de ring gooien.

In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, komen auto’s in actie als de BMW 325Ti Compact, BMW 130i en de Focus Silhouette. In de arena van Divisie II strijden ook Jeroen den Boer en Simon Knap met de indrukwekkende BMW 320d. Net zo gevarieerd is de Divisie III met auto’s tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport, de Honda Integra Type-R en de SEAT Léon. Alle diesel aangedreven auto’s, die rijden volgens DNRT-reglementen of volgens de technische regels van de Toerwagen Diesel Cup, zoals de BMW 120d, Volkswagen Golf 5 TDI en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet