Algemeen

Dragracing: Ashley Force jaartje uit de runningzaza_rendering

Goed nieuws voor de Pro Stock klasse is ook de rentree van Erica Enders. De nu 27-jarige rijdster debuteerde in 2005 in de Pro Stock klasse en wist meteen als eerste vrouw in de historie tot een Pro Stock finale door te dringen. Na twee goede seizoenen ging het echter de afgelopen jaren door gebrek aan sponsors en de overstap naar mindere teams beduidend slechter. Met steun van olie-en gasmaatschappij ZaZa Energy LLC keert Enders nu terug naar Cagnazzi Racing en krijgt daar de beschikking over de auto van de (voorlopig) gestopte Jeg Coughlin.

voor_gray

Don Schumacher Racing breidt dit jaar weer verder uit. Meteen na afloop van het vorige seizoen werd al bekend gemaakt dat Tony Schumacher opnieuw zou uitkomen in de kleuren van de U.S. Army en Antron Brown Matco Tools als hoofdsponsor zou behouden. Tevens werd Spencer Massey als vervanger van Cory McClenathan in de FRAM gesponsorde dragster gepresenteerd. Bij de Funny Car teams veranderde in eerste instantie niets. Jack Beckman (Valvoline en MTS), Ron Capps (NAPA Auto Parts) en runner-up van 2010 Matt Hagan (DieHard) waren al zeker. Inmiddels is er een vierde Funny Car aan het team toegevoegd. Na enkele jaren in Funny Cars en het nodige zakelijke succes zette Johnny Gray vorig jaar voor hemzelf en zijn zoon Shane een eigen Pro Stock team op. In Tire Kingdom werd kort na aanvang van het seizoen een sponsor gevonden. Deze sponsor, onderdeel van de TBC Retail Group wilde echter meer en dat was bij Johnny Gray met zijn Funny Car-verleden natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Gray zocht samen met zijn sponsors direct contact met Don Schumacher Racing en zal dit seizoen uitkomen onder de vlag van Service Central (Racing), de overkoepelende naam voor de TBC Retail onderdelen Tire Kingdom, NTB-National Tire and Battery, Merchant’s Tire and Auto Centers en Big O Tires. Shane Gray blijft in de Pro Stock klasse voor het team van zijn vader uitkomen terwijl, als sponsorbesprekingen goed verlopen, een tweede auto voor een later bekend te maken rijder zal worden ingezet.

voor_troxel

In-N-Out Burger heeft de smaak ook weer helemaal te pakken. Vorig seizoen was de bijdrage voldoende om Melanie Troxel aan enkele geselecteerde Funny Car-races te laten deelnemen. Dit jaar stelt de fastfoodketen de R2B2-rijdster in staat om het hele seizoen, 22 races dus, te rijden. Troxel zal daarnaast ook de R2B2 Pro Modified ’68 Camaro in de fraaie In-N-Out Burger-kleuren over de Amerikaanse strips sturen. Of de Amerikaanse net als afgelopen seizoen ook nog een paar keer in Europa aan de start verschijnt is nog niet zeker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet