Formule 1

Formule 1: Di Resta promoveert bij Force India, Hülkenberg reserve

force_india_line-up

Paul di Resta is gepromoveerd van testrijder naar racecoureur bij Force India. Na een jaar op de reservebank te hebben gezeten, volgt hij Vitantonio Liuzzi nu op als tweede rijder naast Adrian Sutil. Nico Hülkenberg moet het doen met het testrijderschap.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Force India

Leren en genieten
Paul di Resta leerde het team afgelopen jaar kennen als testrijder en kan nu voortborduren op deze ervaring. “Ik ken het team al goed en weet hoe de mensen en de systemen hier werken. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Ook ken ik de meeste circuits al van de ervaringen als vrijdagstester. Ik heb nog geen al te hoge ambities, ik wil vooral leren en genieten. Maar Force India heeft wel degelijk plannen en ambities.”

Zitje afdwingen
Nico Hülkenberg deed het in zijn debuutjaar bij Williams naar behoren, met als hoogtepunt de poleposition in Brazilië. Desondanks moest hij plaatsmaken en op de valreep heeft hij nog een stoeltje bemachtigd, zij het als testrijder. “Ik had uiteraard liever geracet, maar aan het einde van de rit is het maar goed dat ik in de Formule 1 kan blijven. Ik heb het afgelopen jaar heel veel geleerd. Ik heb geprofiteerd van de kennis van mijn teamgenoot [Rubens Barrichello] en weet nu beter hoe ik een auto kan ontwikkelen. Ik hoop het komende jaar het team vooruit te helpen en ze ervan te overtuigen mij daarna in het racezitje te zetten.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet