Advertorials

Advertorial: Kelvin Snoeks introduceert F2EVENT.COM: Live life in the fast lane!

bmw_04_bedford

“Met dik 200 kilometer per uur op de snelheidsmeter storm ik op het einde van het rechte stuk af. Exact bij de gele pylon trap ik vol op de rem. De zespuntsgordel die mij stevig in mijn kuipstoeltje houdt, doet zijn werk voortreffelijk. Ik stuur vol de bocht in, de zijdelingse G-krachten zijn enorm. Hoewel mijn linkervoorwiel blokkeert en mijn banden het uitschreeuwen, haal ik toch de bocht. Ik kijk in mijn spiegels en wat blijkt, ik ben de concurrentie voorgebleven!”

Tekst en foto's: PR

Aan het woord is één van de deelnemers van een door Kelvin Snoeks georganiseerd event, die zich voor één dag een professioneel autocoureur waande. “Alsof ik Michael Schumacher was werd ik in een privéjet naar Engeland gevlogen om daar op het legendarische Top Gear circuit verschillende sportscars aan de tand te voelen. Én deze tot de limiet te drijven. Een lang gekoesterde jongensdroom ging in vervulling!”

ice_drive

“Toch was de beslissing om juist aan dit event op Engelse bodem deel te nemen nog best lastig. F2EVENT.COM biedt namelijk ook de mogelijkheid om met exclusieve auto’s te glibberen en glijden over bevroren meren in Zweden (zie foto) of als VIP-gast de nachtelijke F1 Grand Prix van Singapore bij te wonen. Op aanraden van Kelvin koos ik voor het Engelse avontuur. Want zeg nou zelf: wiens hart gaat hier nou niet sneller van kloppen?”

Kelvin Snoeks
Voor Formule 2 coureur Kelvin Snoeks is het verhaal van deze opgetogen deelnemer dagelijkse kost. Het 23-jarige talent uit Zwaanshoek heeft zich binnen vijf jaar tijd vanuit de kartsport opgewerkt naar het voorportaal van de koningsklasse van de mondiale autosport, de Formule 1.

kelvin_snoeks_portret

Historie
Kelvin nam in 2002 op 15-jarige leeftijd deel aan het Internationaal 100cc Trophy Cup kart wedstrijden. Vanaf 2002 tot 2006 boekte hij in de 100cc kartklasse diverse successen. In 2007 maakte hij de overstap naar de formulewagens. Waar normaliter begonnen wordt in de vleugelloze Formule Ford, nam Kelvin een grotere stap door deel te nemen aan het Noord Europees Kampioenschap Formule Renault. Deze formulewagens vereisen diverse afstelmogelijkheden, waarbij testen en veel kilometers maken van enorm belang is. Het eerste racejaar werd dan ook gezien als leerjaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet