Sportscars

Sportscars: Stef Dusseldorp maakt overstap naar FIA GT1 wereldkampioenschap (upd.)

hexisastonmartin

Hexis Racing, het Franse topteam van Aston Martin in het FIA GT1 wereldkampioenschap heeft vandaag de plannen voor het komende seizoen bekendgemaakt. Vooral op het rijdersfront verrast het team met vier sterke coureurs inclusief een Nederlander. Stef Dusseldorp is namelijk een van de coureurs in de officiële Aston Martin DBR9.

Tekst: Nelson Valkenburg
Foto’s: Hexis Racing

Formulewagens verruild voor GT1
De 21-jarige coureur uit Winterswijk maakt daarmee de overstap van de formulewagens naar de GT’s. Afgelopen seizoen kwam Dusseldorp nog voor Van Amersfoort Racing uit in het Duitse Formule 3 kampioenschap. In zijn twee seizoenen als Formule 3 coureur zegevierde hij viermaal, won hij het Rookie kampioenschap en werd hij achtereenvolgens  tweede en vierde in het overall klassement. Na zijn seizoen testte Dusseldorp al met een GT3 Ascari maar nu verrast hij dus met een van de beste zitjes in het FIA GT1 kampioenschap. Voor het jonge talent is de overstap naar de hoogste klasse in de GT-racerij een hele mooie maar zeker geen onverwachte: “Ik ben erg blij met deze mooie kans om bij Hexis AMR in het FIA GT1 kampioenschapte debuteren. Ik kan terugkijken op vier geweldige jaren in formulewagens, maar in mijn streven een jarenlange, succesvolle, professionele carrière op te bouwen is een overstap naar de GT’s de beste beslissing." Duidelijke doelen heeft de Winterswijker in zijn eerste jaar wel: "Ik beschouw 2011 als een leerjaar maar ik ben er ook van overtuigd dat ik met de steun van het team en mijn ervaren collega’s mezelf snel zal ontwikkelen en zo dit seizoen al kan strijden om de prijzen."

Sterke teamgenoten
De teamgenoot van Dusseldorp, waar de Aston Martin dus mee wordt gedeeld, isde Monegask Clivio Piccione, bij het grote publiek vooral bekend van zijn deelname aan de A1GP World Cup. Piccione reed het afgelopen seizoen ook al bij het team van Phillipe Dumas en haalde in achttien wedstrijden driemaal het podium. De andere auto van het team wordt bestuurd door regerend Europees GT3 kampioen Christian Hohenadel en de ervaren Italiaan Andrea Piccini, afgelopen seizoen nog actief in het FIA GT1 kampioenschap voor het Phoenix Carsport team. De ervaren Hohenadel en Piccini zijn dan ook de leermeesters voor Dusseldorp die zo onder ideale omstandigheden zichzelf kan ontwikkelen. Hexis Racing is momenteel bezig om de nieuwe coureurs kennis te laten maken met de Aston Martin DBR9. Op het circuit van Ledenon, in het zuiden van Frankrijk, waar Stef Dusseldorp deze zijn GT1 debuut maakt, aldus het team.

Bouwen op succes van 2010
Teambaas Dumas is opgetogen over het feit dat hij al zo vroeg in het jaar een sterk team kan presenteren: “Ik ben ontzettend trots op beide equipes. We zijn het eerste team dat zichzelf presenteert voor het komende seizoen en dus kunnen wij nu al werken aan een voortzetting van het succes van 2010.” Ondanks dat het een tijdje stil is geweest rondom het FIA GT1 kampioenschap gelooft Dumas in de klasse waarin zijn team in 2010 driemaal wist te winnen: ”Stephane Ratel en het SRO team werken keihard om ook in 2011 een succesvol kampioenschap neer te zetten. Het feit dat wij nu al onze plannen kunnen presenteren zegt genoeg over onze steun aan het FIA GT1 wereldkampioenschap.’

Een ijzersterk team, een van de snelste auto’s in het veld en een uitstekende voorbereiding voor een van de mooiste kampioenschappen ter wereld. Veel meer kan Stef Dusseldorp zich niet wensen voor 2011.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet