V8 Supercars

V8 Supercars: Fabian Coulthard blijft bij Walkinshaw Racing

Fabian Coulthard, een volle neef van David Coulthard, blijft ondanks tegenvallende resultaten in 2010 toch bij Walkinshaw Racing in de Australische V8 Supercarseries, zo maakte het team bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Walkinshaw Racing


2011_fabian_coulthard_presentatie

Het kleurenschema waarmee Fabian Coulthard volgend seizoen uitkomt. Gaat hij scoren?

Coulthard blijft bij Walkinshaw Racing
Op een persconferentie in Melbourne onthulde Coulthard het nieuwe design van zijn TWR Holden Commodore. Het traditionele rood van Sponsor Bundaberg(rum) heeft na twee seizoenen plaats gemaakt voor gedistingeerd zwart. Het zwart vertegenwoordigd alle kleuren die onder de kleuren van de Bundaberg Destilleerderij vallen. De 28-jarige Coulthard wil dit jaar scoren.

Fabian Coulthard: “Na een jaar Walkinshaw verheug ik mij op het komende seizoen.Het is natuurlijk prachtig dat wij de stabiliteit van 2010 mee kunnen nemen naar dit seizoen, Zonder de steun van Bundaberg zou dit niet mogelijk zijn en zou ik niet kunnen doen van wat ik zo graag doe. Er staan voor 2011 een aantal interessante dingen op het programma waarbij ik betrokken ben.”


holden_v8_ute
Dit oogt agressief zo'n V8 Ute, iets meer een raceauto dan een NASCAR Craftsman
Truck.Voor het eerst een fabrieksinschrijving in de support package van de V8
Supercars.


V8 Utes
Voor het eerst in de geschiedenis schrijft het Holden een fabrieksauto in de V8 Utes in, een kampioenschap voor pick-ups. Als rijder wordt Cameron McConville(de laatste man die ooit een F1 Honda bestuurde….) ingezet. McConville keerde in de Enduro-wedstrijden op Philipp Island en Bathurst weer terug bij het Toll Holden Racing Team. Nadat McConville eind 2009 een streep onder zijn carrière had gezet begon het toch weer te jeuken. “Toen ik op Philipp Island in die Commodore stapte wist ik hoe zeer ik deze sport miste.” McConville heeft maar liefst 10 jaar V8 Supercar-ervaring en keert nu terug in de “Funcategorie”

Fabian Coulthard komt a.s. weekend tijdens de V8 Supercar voortest voor het eerst in actie. De TWR V8 Ute komt pas bij de Clipsal 500 in actie.


2011_fabrieks_holden_v8_ute_1
De V8 Pick Up klasse, een idee voor CPZ, DNRT of andere initiatiefnemers in de
Benelux?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet