Superstars

Superstars: BMW Italia zet drie bolides in


BMW Italia zet komend seizoen drie bolides in de de Superstars-series in. Thomas Biagi, die zowel de International Superstars als het Italiaanse kampioenschap voor het team won, komt komend seizoen wederom voor het team uit, evenals Stefano Gabellini die in 2008 de International Superstars won.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Superstars


team_bmw_italia_2011
Vlnr. Thomas Biagi,Stefano Gabellini en rookie Alberto Cerqui


BMW Italia met slechts drie auto’s in Superstars
Teambaas Roberto Ravaglia: “Om optimaal van onze financiën gebruik te maken hebben wij besloten om de deelname naar drie auto’s terug te schroeven. De terugkeer van Thomas Biagi en Stefano Gabellini bezorgt ons de nodige technische stabiliteit terwijl de komst van Alberto Cerqui een waardevolle aanvulling voor ons zelf en het kampioenschap is.

De pas 18-jarige Alberto Cerqui won in 2009 het Formula Azzurokampioenschap(een Arcobaleno-achtige bolide) en kwam afgelopen jaar in het Italiaanse F3 kampioenschap uit. Cerqui: “Voor een 18-jarige is het natuurlijk een ongelofelijke kans om voor het team van ROAL Motorsport uit te komen. Ik heb nog nooit met toerwagens gereden en ik weet dat ik mijn rijstijl moet gaan aanpassen. Maar ik kan rekenen op de ervaring van Roberto Ravaglia en Umberto Grano. Van en hen en van mijn teammaten Biagi en Gabellini kan ik veel leren.

Thomas Biagi: “Het is altijd een droom van mij geweest om voor Team BMW Italia uit te komen en het is natuurlijk fantastisch om 2011 met hen door te gaan. Dit was wel het beste team uit mijn gehele carrière

Stefano Gabellini: “Het afgelopen jaar werd ik verschillende malen het slachtoffer van onfortuinlijke omstandigheden maar ondanks dat heeft het teammanagement toch besloten om met mij door te gaan. Als het kan probeer ik zoveel mogelijk te pushen. Voor zowel het team als mijzelf kijk ik naar een succesvol seizoen uit.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet