Formule 2

GP2: Jolyjon Palmer naar GP2

De 20-jarige Jolyjon Palmer maakt komend seizoen een overstap van de FIA F2 naar de GP2. Palmer zal voor Team Arden uitkomen. Na een perfect F2 seizoen waarin Palmer vijf overwinningen en tien podiums behaalde heeft hij besloten om zowel in de GP2 Asia als de GP2 uit te komen. In 2010 was Palmer tot aan de laatste wedstrijd kanshebber voor de F2 titel. In Monza scoorde hij het meest succesvolle weekend van een coureur in de geschiedenis van de nieuwe F2. Twee poles en twee overwinningen.

Tekst Willem J. Staat
Foto F2

jolyon_palmer_2011


Palmer naar GP2
Jolyjon Palmer: “Ik ben verheugd dat ik de stap naar de GP2 kan maken en sta werkelijk te trappelen. Het zal inderdaad niet gemakkelijk worden. Maar Arden is een goed team dat elk jaar GP2 wedstrijden gewonnen heeft en ik ben ervan overtuigd dat ik een goede job kan verrichten. Het zal moeilijk zijn want vorig jaar was ik in de F2 één van de ervaren rijders en ben ik rookie in een serie met de beste jeugdige rijders ter wereld. Ik zou zeker niet meegedaan hebben indien ik er niet in geloofd had. Je kunt jezelf niet verbeteren tenzij je tegen de beste ter wereld rijdt en ik kijk er naar uit om deze uitdaging aan te gaan.”

Palmer: “De F2 heeft mij een goede fundering bezorgd en heeft mij geholpen om mij als rijder te ontwikkelen. Het idee waarbij je met meerdere rijders de data moet delen is werkelijk de beste manier voor jonge coureurs om iets te leren. Mijn uiterste doel is natuurlijk F1”

Christian Horner: “Wij zijn verheugd om over Josef Kral en Jolyjon Palmer te beschikken. Deze jonge rijders hebben veel talent. Hoewel Josef een matig seizoen had in de GP2 begrijpt hij de auto goed en werkte goed samen met het team tijdens de test in Abu Dhabi. Jolyjon heeft al tijdens deze tests bewezen dat hij als rookie aan de kop te vinden zal zijn. Samen kijken wij naar een succesvol jaar uit.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet