Sportscars

Sportscars: BMW maakt ILMC programma bekend

bmwilmc

BMW Motorsport zet in 2011 twee auto's in de Intercontinental Le Mans Cup in, zo maakte motorsport directeur Mario Theissen vandaag bekend. Met twee BMW M3 GT2’s, ingezet door de Rahal Letterman Lanigan en Schnitzer teams, wordt de hegemonie van Porsche en Ferrari opnieuw aangevallen en opent BMW echt de jacht op de eerste GT-titel voor de huidige M3.


Tekst: Nelson Valkenburg
Foto’s: BMW Motorsport

Lokale kennis benut
BMW Motorsport zet vooral in op lokale kennis in die jacht op succes in 2011. Zo worden de M3’s tijdens de Amerikaanse races gerund door RLL Racing, het team van Bobby Rahal, dat ook in het volledige ALMS kampioenschap uit gaat komen. De wedstrijden in Europa en China worden weer verzorgd door BMW Team Schnitzer waar Charly Lamm al jaren aan het roer staat. Naast de ILMC vertegenwoordigd Schnitzer BMW ook in de Europese Le Mans Series.

Andy Priaulx onderdeel van vaste rijdersbezetting
Ook op het rijdersfront wordt er per evenement afgewisseld om de juiste coureurs in de snelste auto te krijgen. BMW meldt dat vier coureurs het hele ILMC zullen rijden. Dit zijn Andy Priaulx, Augusto Farfus, Dirk Müller en Dirk Werner waarbij het voor het eerst is dat Priaulx en Farfus een volledig sportscarseizoen voor hun vaste werkgever rijden. Voor de 12 uur van Sebring heeft BMW bepaald dat “Team Dirk”, bestaande Dirk Müller en Dirk Werner, gezelschap krijgt van Priaulx terwijl de tweede auto wordt bemand door Farfus en het vaste ALMS-duo Bill Auberlen en Joey Hand. Voor de Europese races wordt ook Jorg Müller bij het team betrokken om zo op alle circuits de sterkste rijdersbezetting te krijgen.

ILMC sport- en marketingtechnisch ideaal
Mario Theissen is dan ook bijzonder opgetogen over het besluit om aan het volledige ILMC deel te nemen: “De Intercontinental Le Mans Cup is relatief jong maar debuteerde succesvol in 2010. Na succes in Zhuhai, waar we de race wonnen, hebben wij besloten om met twee auto’s, gevuld met de beste coureurs die we hebben, vol voor de overwinning te gaan in het ILMC en de 24 uur van Le Mans.” Heldere doelen dus voor Theissen die toegeeft dat het ILMC marketing-technisch ook bijzonder goed werkt: “Fans kunnen nu onze auto’s in drie werelddelen zien racen, dat is fantastisch.”

Met de komst van het nieuwe DTM-programma werd gevreesd dat het sportscar project kleiner zou worden, maar met volledige deelnames aan het ALMS, de LMS, het ILMC en de 24 uur van Le Mans is niets minder waar. BMW Motorsport zet vol in op succes in de sportscars en heeft daar in 2011 alle troeven voor in handen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet