Sportscars

Sportscars: Audi rijderscombinaties voor 2011 ongewijzigd

De Audi rijderscombinaties op Le Mans en in de ILMC blijven voor het komende seizoen ongewijzigd, zo deelde het merk uit Ingolstadt vanmorgen mede.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi

2011_line-up_audi

Rijderscombinaties voor 2011 ongewijzigd
Dr. Wolfgang Ulrich maakte vanmorgen bekend dat de Audi rijderscombinaties voor Le Mans ongewijzigd blijven. Dr. Ulrich: “In het afgelopen jaar beschikten wij op Le Mans over een sterke en evenwichtige rijdersbezetting. Elk van onze drie auto’s kon dan ook winnen. Voor 2011 was het doel dan ook snel duidelijk om met een onveranderde line-up aan te treden. Hierin zijn wij dan ook geslaagd. Nu kunnen wij ons volledig op de ontwikkeling van de Audi R18 concentreren en behoeven er geen nieuwe rijders in de line-up geïntegreerd te worden. Dit had extra werk en risico ingehouden. Het tijdschema voor Le Mans is al krap genoeg.”

Voor de drie nieuwe R18 Audi’s geldt dezelfde rijdersbezetting als in 2010. De R18 met het startnummer 1 zal door de combinatie Timo Bernhard/Romain Dumas/Mike Rockenfeller bemand worden. Record winnaar Tom Kristensen vormt opnieuw een combinatie met Dindo Capello en de Schot Allan McNish. De derde R18 zal door Marcel Fässler/André Lotterer en Benoit Treluyer bestuurd worden.

In dezelfde formatie zal men bij Audi ook aan de officiële testdag op Le Mans en aan de 6 Uur van Spa deelnemen.Bij de openingswedstrijd van de ILMC in Sebring op 19 maart zal het Audi Team Joest nog met de vertrouwde R15TDI's aan de start verschijnen. Wel zullen de auto’s aan het technische reglement aangepast worden.De auto’s zullen worden ingezet voor de 2010 Le Mans winnaars Timo Bernhard/Romain Dumas en Mike Rockenfeller. Dindo Capello/Allan McNish en Tom Kristensen bemannen de tweede R15 TDI.

Bij de vier ILMC wedstrijden die na de 24 Uur van Le Mans plaatsvinden worden de combinaties Tom Kristensen/Allan McNish en Timo Bernhard/Marcel Fässler ingeschreven. Op Road Atlanta zal Porsche-fabrieksrijder Timo Bernhard wederom aan het team worden toegevoegd.

Dr. Wolfgang Ulrich: “Op grond van de data-clashes tussen de DTM en de ILMC was het niet gemakkelijk om een line-up te formeren. Dit verhinderde bijvoorbeeld dat Mike Rockenfeller een volledig seizoen met de R18 TDI kon afwerken. Maar met Porsche-fabriekscoureur Timo Bernhard, Marcel Fässler, Tom Kristensen en Allan McNish beschikken wij voor de Sport Prototypes over een uitstekende basis line-up.”

Naast het wedstrijdprogramma met de Audi R18 TDI staat een omvangrijk testprogramma in de USA en in Europa voor alle negen gecontracteerde coureurs op de agenda.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet