Sportscars

Sportscars: Prospeed presenteert ijzersterke inschrijving LMS

prospeedporsche

Het Belgische Prospeed Competition is komend seizoen opnieuw actief in de GT2 klasse van de Le Mans Series en na een sterk slot van het 2010 seizoen heeft het team ambitieuze doelen. Porsche fabriekscoureur Marco Holzer en de in Nederland bekende Belg Marc Goossens komen het hele jaar voor het team van Rudi Penders uit in een gloednieuwe Porsche GT3-RSR .


Tekst: Nelson Valkenburg
Foto’s: Prospeed Competition

Prospeed derde grote Porsche team
Terwijl er in de Le Mans Series reikhalzend wordt uitgekeken naar de nieuwe Ferrari 458 GT2 zit dus ook Porsche niet stil. Het GT2 wapen is stevig onder handen genomen om de nieuwe Ferrari aan te kunnen. Langzaam maar zeker wordt ook duidelijk dat Porsche op zijn minst drie sterke teams wil in de LMS om zo ook kwantitatief mee te kunnen met de Italianen.
Naast Felbermayr-Proton en IMSA Performance is Prospeed nu dus het derde team dat over een fabriekscoureur en een nieuwe auto beschikt.

Puzzelstukjes vallen samen
Teambaas Rudi Penders heeft dan ook veel vertrouwen in het komende seizoen: "Aan het einde van het seizoen stonden we op Silverstone op het podium. Sindsdien hebben we hard gewerkt om op dat niveau verder te kunnen. Nu hebben we alle ingrediënten voor succes met een geheel nieuwe auto en een ijzersterk rijders duo.” Maar Penders, die zijn team in 2010 het FIA GT3 teamkampioenschap zag winnen, weet ook dat je niet alleen alle ingredienten moet hebben om te kunnen presteren: “Nu moeten we gaan bouwen aan de puzzel om dat succes te kunnen halen.”

Prospeed Competition heeft het afgelopen seizoen al bewezen dat het zo nu en dan met de beste teams mee kan. Met twee sterke coureurs en een nieuwe auto moet het nu gaan bewijzen dat het constant mee kan draaien op het allerhoogste niveau in de Le Mans Series.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet