IndyCar

Indycar: Robert Doornbos toch op Indy?

De afgelopen dagen is er in de media veel gespeculeerd of de racetoekomst van Robert Doornbos. In het Britse vakblad “Autosport” van deze week twijfelt de Nederlander tussen één kampioenschap en één race.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Archief autosport.nl

doornbos

Doornbos laat niet het achterste van zijn tong zien of twijfelt?
De naam van Robert Doornbos wordt de laatste weken met Mercedes Benz in verbinding gebracht. De coureur liet enkele dagen nog weten dat er hooglopende contacten met het merk uit Stuttgart zijn. Norbert Haug liet vorige week al doorschemeren dat er contacten zijn, maar dat er absoluut niets concreets is.
 
Het Engels vakblad “Autosport” meldt deze week duidelijk dat Robert Doornbos de Indy 500 serieus in overweging neemt. In dat geval is deelname aan de DTM waarschijnlijk niet aan de orde. Tegenover “Autosport” verklaarde Doornbos dat het DTM als kampioenschap de eerste prioriteit heeft. In dat geval moet de Nederlander zich in een “Jahreswagen” bewijzen. Geen gemakkelijke opgave zoals Ralf Schumacher en David Coulthard ondervonden. Wordt 2011 voor Robert Doornbos één kampioenschap of “één Top Race”? De Nederlander houdt zijn grote schare fans in spanning. De Indycarfans hopen op deelname aan de Indy 500 en de DTM fans op een DTM deelname.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet