Diversen

Diversen: Lennert Van Bogaert is klaar voor het nieuwe seizoen

chronoberghem101017014

Lennert Van Bogaert, de snelle coureur uit het Belgische Dendermonde, is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Hij vertelt ons wat hij van 2010 vond en wat er allemaal op het programma staat in 2011.

Tekst: Philip de Roeck
Foto's: Michael Melis


Een seizoen met ups en downs
2010 was een seizoen met goede- en slechte resultaten. “Ik heb te maken gekregen met mechanische pech, en ben er een aantal keer afgereden door dezelfde piloot.” Van Bogaert toonde zich een vechter en naar mate het seizoen vorderde werd hij als maar beter. Tijdens de laatste wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap, toonde hij zijn vechtlust. “Ik heb het seizoen mooi kunnen afsluiten. Eerst pakte ik de pole voor de laatste manche in Genk en ik won zelfs het dagklassement.” Van Bogaert sloot het seizoen dus op een mooie manier af. “En dat terwijl dit nog maar mijn tweede wedstrijd seizoen was.”

bmcmariemb101003019

Wat brengt 2011?
Net zoals de meeste piloten van zijn leeftijd, laat Van Bogaert het racen in de Mini Max klasse achter zich en maakt hij de over stap naar de Junior Max. “In 2011, zal ik rijden in zowel het Belgisch kampioenschap en het BeNeLux (BNL) kampioenschap.” Ook het EK zou hij heel graag mee rijden. “Als er genoeg budget of sponsors zijn, ga ik ook het Europees kampioenschap Rotax Max rijden.”

Zijn doel voor 2011 is duidelijk. “Ik wil het beste van mezelf geven, en hoop op een top 10 finish maar als ik uiteindelijk in de top 15 eindig, ben ik alsnog tevreden.” “Mijn grootste concurrent zal denk ik Jarno Benedik zijn”

Net zoals vorig jaar, blijft Van Bogaert het merk Sodi trouw en rijd hij met ondersteuning van Van Der Pol Kart Racing.

Lennert Van Bogaert, wou graag volgende mensen bedanken voor de steun in 2010 en voor de toekomst.
- Van Der Pol Kart Racing
- Bouwonderneming Everaert-Cooreman
- Mijn vader die heel het seizoen voor me heeft gesleuteld !

Autosport.nl, wenst Lennert alle succes toe.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet