GT

Sportscars: Britse teams komen naar FIA GT3

chadracing2010
Het is relatief stil geweest rondom het FIA GT3 kampioenschap maar ook de interesse in de meest succesvolle GT-klasse van de afgelopen jaren komt langzaam maar zeker op gang. Het grootste nieuws komt daarbij uit Engeland waar twee teams, M-Tech en Scuderia Vittoria hun deelname hebben bevestigd.

Tekst: Nelson Valkenburg
Foto’s: British GT

M-Tech breidt uit in 2011
M-Tech is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een van de meest professionele teams in het Brits GT kampioenschap. Daarin waren de M-Tech Ferrari’s in 2010 eigenlijk de enige auto’s die het op konden nemen tegen de dominante Trackspeed Porsches. Een jaar later legt het team uit Tamworth de lat hoger met een aanval op zowel het Brits als het FIA GT3 kampioenschap. Daarbij hebben de verouderde Ferrari 430’s plaats moeten maken voor twee nieuwe Ferrari 458’s. Op het rijdersvlak verandert er weinig voor M-Tech. In de eerste auto zijn snelle amateur Duncan Cameron en de ervaren Matt Griffin weer van de partij. De coureurs voor de tweede auto moeten nog worden bevestigd.

Nieuw team met twee verschillende auto’s
Minder bekend maar niet minder interessant is het nieuwe Scuderia Vittoria dat in 2011 een grote speler hoopt te worden in zowel het Brits als het FIA GT3 kampioenschap. Het team, opgezet door voormalig BTCC coureur Tom Ferrier, zal een nieuwe Ferrari 458 en een Ascari KZR-1 inzetten met technische steun van Chad Racing. Ferrier en Danny Buxton, al vaker teamgenoten, nemen waarschijnlijk de honneurs waar in de Ferrari maar dat wil het team nog niet bevestigen. “We hopen onze rijdersduo’s bekend te maken in de komende weken, meer kan ik er niet over zeggen”, aldus teammanager Piers Maserati.

Nieuwe auto’s en vooral nieuwe teams dus in het FIA GT3 kampioenschap dat ook in 2011 meer dan competitief lijkt te worden en de komende tijd zal daar nog veel meer nieuws over naar buiten komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet