Sportscars

Sportscars: Richard Westbrook naar Chevrolet!

Corvette Racing maakte vandaag haar rijders voor de ALMS bekend. De No 3 Chevrolet Corvette wordt komend seizoen bemand door Tommy Milner en Olivier Beretta. De No 4. Corvette wordt ingeschreven voor de combinatie Jan Magnussen/Oliver Gavin. De Brit Richard Westbrook en de Amerikaan Tommy Milner worden voor drie Endurance-wedstrijden en het gehele seizoen aan het team toegevoegd. Zij zullen op Sebring, Le Mans en Petit Le Mans als derde rijder uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto Chevrolet

corvette_2011_programma

Richard Westbrook en Tommy Milner naar Chevrolet
GM wedstrijddirecteur Mark Kent: “Na afloop van elk seizoen evalueren wij alle aspecten van Corvette Racing. Het niveau in de GT-klasse is bijzonder hoog en ons doel is om competitief mogelijk te blijven. Wij zijn dan ook ontzettend verheugd dat wij Richard Westbrook en Tommy Milner welkom mogen heten, en wij zijn ervan overtuigd dat wij met hen ons doel kunnen bereiken”

Beide nieuwe teamleden brengen een schat aan ervaring mee. Milner, 24, is een coureur van de tweede generatie en heeft zowel in eenzitters als in sportscars met succes gereden. Milner kwam in het verleden voor de fabrieksteams van Panoz, Porsche en BMW uit. Eveneens reed hij op Le Mans en eindigde als derde in de eindstand van het ALMS GT-kampioenschap.

De Brit Richard Westbrook is uit Londen afkomstig en won in 2009 het FIA GT2 kampioenschap en behaalde in verschillende 24 Uurswedstrijden een podiumplek(Le Mans, derde in GT) en Daytona(derde overall) in 2010. Tevens won Westbrook tweemaal de Porsche Supercup en behaalde een ALMS GT2 overwinning op Road America in 2008. Westbrook reed eveneens 24 Uurswedstrijden op Spa en de Nürburgring en kwam in geselecteerde ALMS en GrandAm-wedstrijden in de VS uit, evenals het FIA GT1 kampioenschap.

Doug Fehan, van Corvette Racing: “We bestuderen onze concurrenten constant en intens en het was voor ons duidelijk dat Tommy Milner en Richard Westbrook over de kwaliteiten beschikken die wij bij Corvette Racing waarderen, Zij zijn intelligent, op het team gericht en gedisciplineerd in hun benadering. Zij passen bij de Corvette fans en zijn de globale vertegenwoordigers van het merk Chevrolet. Wij zijn ontzettend verheugd dat deze twee getalenteerde coureurs deel uit maken van het meest succesvolle GT-team en wij hopen een langdurige relatie met beiden op te kunnen bouwen.”

Sinds het debuut van Corvette Racing in 1999 zijn Tommy Milner en Richard Westbrook de 21e en 22e coureur die voor Corvette Racing uitkomen, Beiden hebben tijdens testritten al kennis gemaakt met de C6.R en zullen aan de ALMS wintertest op Sebring, 9-10 februari a.s. deelnemen.

Tommy Milner: “Corvette is natuurlijk één van de grootste namen uit de GT-racerij in de laatste 10 jaar. Met al hun overwinningen op Le Mans en het succes dat zij hier in Amerika hebben heeft Corvette Racing een winnende geschiedenis. Het is natuurlijk nogal opwindend om in deze fase van mijn carrière deel uit te maken van het Corvette programma. Ik zie er naar uit om met de ingenieurs, de crew en de andere coureurs te kunnen samenwerken.

Richard Westbrook: “Ik heb vaak genoeg tegen de Corvettes geracet en ik weet dat het beter is om er in te rijden dan tegen te vechten. Ik ben ontzettend blij dat ik deel uitmaak van het Corvette Racing Programma voor 2011. Het is een fantastische machine waarvan het een eer is om in te rijden. Iedereen in het team hunkert naar succes en de verwachtingen zijn dusdanig hoog dat we moeten presteren!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet