Formule 2

Formule 2: Alex Brundle terug in F2

Na één jaar afwezigheid in de F2 keer Alex Brundle terug naar zijn roots. De zoon van oud F1-coureur Martin Brundle komt komend seizoen weer in het FIA F2 kampioenschap uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto: F2

alex_brundle_will_rejoin_f2
Terug in F2, Alex Brundle. Gaat hij na een mislukt F3 seizoen scoren?

Brundle terug in F2
De zoon van oud F1-coureur en BBC Formule 1 commentator Martin Brundle maakte in 2009 zijn debuut in het FIA F2 kampioenschap en pakte in de openingsrace in Valencia direct punten. In Imola miste hij door een olielek van Mirko Bortolotti’s bolide nipt zijn eerste podium.

Afgelopen seizoen switchte Alex naar het Britse F3 kampioenschap waar hij voor het team van T-Sport uitkwam maar keerde bij de Wintertests in Barcelona in de Formule 2 terug. Zelden reed hij buiten de Top 6 en zette duidelijk de toon op de eerste testdag in Barcelona.

“Ik ben blij dat ik weer terug ben” Ik heb genoten van de Wintertest en mijn prestaties daar deden mij besluiten om in de F2 terug te keren. Het is een beetje moeilijk om uit te leggen wat het verschil tussen een F3 en F2 auto nu precies is, maar de F2 auto past waarschijnlijk beter bij mijn rijstijl.”

“Uit ervaring weet ik dat de F2 auto voor iedereen gelijk is. Dat is het mooie ervan. Ik was competitief tijdens de Wintertest en met turbobolides ben ik opgegroeid en ik zie het seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

”Ik heb wel het gevoel dat ik mij als rijder afgelopen seizoen verbeterd heb. Het zal interessant zijn welke progressie ik maak maar ik doe geen voorspellingen voordat de “voor””-tests begonnen zijn. Ik probeer te profiteren van wat ik geleerd heb en ik denk dat ik een goede kans maak om het goed te doen.” aldus Alex Brundle.

Jonathan Palmer: “Ik ben verheugd dat Alex in ons derde seizoen terugkeert. Tijdens de Wintertest was hij erg snel en ik verwacht zeker dat Alex een titelkandidaat is. Martin ken ik natuurlijk al heel wat jaartjes en ik ben ervan overtuigd dat Alex over dezelfde mentaliteit en vasthoudendheid beschikt als zijn vader om succesvol te zijn. In het Britse F3 Kampioenschap zat hij zeker niet in de beste auto. Ik ben er zeker van dat zijn talent in de gelijke omgeving van de F2 beter tot zijn recht zal komen, nu hij meer ervaring heeft.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet