Chrono NK 2-takt

Chrono: Chris Groen na jaren Rotax max overstap naar DD2+

chrisgroen

Op het moment dat vele rijders en teams hun plannen voor dit seizoen bekend maken en de eerste wedstrijden op beginnen staan maakt Chris Groen wereldkundig dat hij de overstap naar de DD2+ klasse maakt.

Na 7 jaar te hebben gereden bij de senioren en olympische klasse was Chris Groen toe aan een nieuwe uitdaging. Al enige tijd kriebelde het om de overstap naar de DD2 te maken, maar naar zijn gevoel was hij er nog niet helemaal klaar voor. Dat die kriebels nu werkelijkheid worden, kwam mede doordat hij afgelopen seizoen vaste monteur was van europees en vice wereldkampioen Dennis kroes. Chris heeft via Dennis veel ervaring opgedaan betreffende DD2 en de leuke wedstrijden in de DD2+ hebben hem er toe aangezet om de overstap nu te maken. Chris gaat komend seizoen het NK rijden bij de Chrono. De Tonykart van Chris wordt geleverd door Willem Kroes van Kartshop Amsterdam.

Chris is al jaren klant bij Willem, en zoals Chris het beschrijft is Kroes sr. altijd goed voor hem geweest. Ook mede dankzij Marco Kroes, nu hebben we bijna de hele familie gehad, is Chris al helemaal klaar voor. De laatste maanden is hij regelmatig in de sportschool te vinden om zijn conditie goed op peil te houden, dit zeker 4 á 5 keer per week.
Afgelopen weekend heeft Groen zijn eerste meters in Berghem gemaakt. Vanaf de eerste meters ging dit direct al goed, aldus Groen. Het was even wennen met het schakelen en de meer pk’s.

Diverse bedrijven steunen Chris, maar vooral wil Chris zijn ouders bedanken voor de steun die hij jaarlijks van hun krijgt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet