Sportscars

Sportscars: Kronos Racing met Aston Martin naar Le Mans

astonmartinickx

Kronos Racing, het team dat vooral bekend staat om de successen in de Rallysport, heeft nu ook de 24 uur van Le Mans in het vizier gekregen. Het Belgische team, dat met Sebastien Loeb zelfs een wereldtitel pakte, heeft de handen ineen geslagen met Vanina Ickx. Na het WRC is, als het team een inschrijving krijgt, nu dus de grootste endurance wedstrijd aan de beurt.

Tekst: Nelson Valkenburg
Foto: Aston Martin Racing

Vanina Ickx neemt het voortouw
De grote initiatiefneemster achter de Kronos Aston Martin is Vanina Ickx. De Belgische reed in 2010 in een door Signature ingezette Aston Martin, hetzelfde model als de Kronos auto. Opnieuw bewees zij daarin dat de dochter van Jacky Ickx zich nergens zo goed thuis voelt als in een sportscar. De Aston Martin beviel haar echter zo goed dat ze samen met Kronos Racing het endurance project op poten heeft gezet.

Kronos terug in endurance-racerij
Helemaal nieuw in de endurance racerij is Kronos niet. In 1999 en 2000 wist het team met een Peugeot de 24 uur van Spa-Francorchamps te winnen en versloegen zo de grotere fabrieksteams van onder andere BMW. Na die successen bleef het lang stil rondom Kronos op de circuits en verplaatste het succes zich naar de rallysport. Toch bleef de wens om op de grootste evenementen actief te zijn, weet ook teambaas Marc van Dalen: "Le Mans blijft ons trekken. Het is een uitdaging die we heel graag aangaan en de kans die Vanina ons biedt, met zo’n goede auto, kunnen we niet laten lopen.’’

Alleen Ickx als coureur bevestigd
De wens van Kronos komt dus uit. Maar voorlopig staat alleen de 24 uur van Le Mans op het programma. Het team sluit niet uit dat, mits er budget is, ook een aantal Le Mans Series races wordt toegevoegd. Naast Ickx zijn er nog geen rijders genoemd. Belgische coureurs lijken voor de hand liggend voor het team dat bijna uit het niets een mooie inschrijving voor de 24 uur van Le Mans presenteert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet