Sportscars

Sportscars: Hybride prototypes van de partij in LMS


Oreca-Hybride voor Hope Polevision
Een andere hybride auto die in 2011 nieuw in de klasse komt, is de Oreca 01-Lehmann van het Zwitserse Hope Polevision team. Hope Polevision maakt daarmee de overstap van de Formula Le Mans-categorie. Het richt zijn pijlen op Le Mans en de Intercontinental Le Mans Challenge.

Een grote stap en een enorme uitdaging, weet ook teambaas Benoit Morand, die zelf nog enige tijd in Nederland racete en met Hope Pole Vision successen in de Duitse V8 Star en Europese Radical klasses boekte: "Het wordt een enorme uitdaging voor ons, want zoveel LMP1 Hybrides zijn er nog niet. Ik ben er zeker van dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben om succesvol te zijn.’’ Morand heeft een duidelijk doel voor ogen voor 2011: "We moeten vlak achter de fabrieksteams zitten zodat we opvallen en misschien een fabriekscontract binnenslepen!’’

Bijzonder Hybride-systeem
De Oreca 01 wordt aangedreven door een vier-cyllinder turbo gebouwd door Lehmann, dat tien jaar geleden ook de motor van de LMP2-winnende ROC-Reynards bouwde. Bijzonder aan het hybride systeem, dat door het Britse Flybrid Systems wordt gebouwd, is dat het op het vliegwiel wordt gemonteerd en daarmee een stuk lichter moet zijn dan de conventionele energie opslagsystemen.

Zacchia blijft bij Hope Polevision
Vaste Hope Polevision coureur Steve Zacchia is de eerste rijder die bevestigd is door het Zwitserse team. "De komst van Steve is heel belangrijk voor ons’’, weet Morand. "We kunnen op zijn input vertrouwen en hij heeft zoveel ervaring dat we niet hoeven te vrezen voor grote fouten.’’ Wie de overige twee coureurs zijn, kon Morand nog niet bevestigen. Wel maakte hij bekend dat Hope Polevision ook actief blijft in de Formula Le Mans klasse en dus als team blijft groeien.

Rangoni Motorsport en Hope Polevision zijn de eerste teams die het aandurven: met een Hybride LMP1 het opnemen tegen de gevestigde orde. Maar misschien moet je juist soms een andere route inslaan, om succes te kunnen hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet