V8 Supercars

V8 Supercars: Ford Performance Racing bevestigt Will Davison als tweede coureur.

Ford Performance Racing(het officiële Ford fabrieksteam in de Australische V8 Supercarseries) bevestigde Will Davison vandaag formeel als tweede coureur.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: FPR

2011_will_davison_presentatie_fpr
Will Davison moest bij Toll Holden het veld ruimen voor
James Courtney maar werd bij FPR met open armen ontvangen.

FPR bevestigt Will Davison als tweede coureur
Over de stap van Will Davison van het fabrieks Holden Racing Team naar het FPR Team werd de afgelopen maanden flink gespeculeerd. Bij FPR wordt Davison teamgenoot van Mark Winterbottom(Orrcon Steel) en Paul Dumbrell(Bottle O Racing). De Nr. 6 Ford Falcon van Davison verschijnt onder vlag van “Trading Post” aan de start.

“Eindelijk kan ik over mijn toekomst praten” verklaarde Davison met een glimlach. Ik ben bijzonder enthousiast over de stap naar Ford en FPR, want zij worden het “coming team” en staan aan de vooravond van grote successen waarvan ik deel kan uitmaken. Het is behoorlijk zwaar om een dergelijk stap te maken maar FPR is technisch erg sterk en zowel technisch als financieel ziet het er goed uit en de positieve manier waarop zij de racerij benaderen trok mij erg aan. Uiteindelijk heb ik er geen enkele twijfel over dat FPR de juiste keuze is en ik ben dan ook van harte welkom geheten.”

FPR teamdirecteur Tim Edwards: “Will brengt bij ons de nodige internationale ervaring mee voordat hij naar Australië terugkwam. En niemand kan zijn prestaties bij zijn oude team in 2009 ter discussie stellen. Hij brengt een “outside perspectief” naar ons team mee waarmee wij ons voordeel kunnen behalen. Hij was de man die wij voor deze taak op het oog hadden en wij heten hem van harte welkom”

Volgende week zaterdag 29 januari maakt Davison tijdens de jaarlijkse V8 Supercar voortests op Eastern Creek voor de eerste maal kennis met de FPR Ford Falcon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet