Sportscars

Sportscars: Jetalliance Racing officieel Lotus fabrieksteam in ILMC

lotusevora
Het Oostenrijkse Jetalliance team is vanaf dit seizoen het officiële fabrieksteam voor Lotus in de Intercontinental Le Mans Challenge. Het team, al jaren actief in verschillende GT klasses met merken als Porsche en Aston Martin, zal komend seizoen twee Lotus Evora GT2’s inzetten.

Tekst: Nelson Valkenburg
Foto’s: Group Lotus/ACO

Begin maart wordt het team officieel gepresenteerd. Dat betekent dat de 12 uur van Sebring, de eerste wedstrijd van de ILMC, wordt overgeslagen. Op dat moment worden ook de coureurs bekendgemaakt. Jean Alesi, sinds kort Lotus ambassadeur, en de Brit Sam Hancock lijken de grootste kandidaten voor de Lotus Evoras, die het de komende jaren Porsche, Ferrari en BMW moeilijk moeten gaan maken.

Mooi programma eerste jaar
Na de officiële lancering staan in 2011 slechts zeven wedstrijden op het programma, maar dat zijn zeker niet de minste. In het eerste seizoen met de Evora GT2 concentreert het team zich namelijk op de Intercontinental Le Mans Challenge, met races op Spa-Francorchamps, Silverstone, Road Atlanta en de 24 uur van Le Mans. Daarmee keert het iconische merk terug naar het circuit waar het in het verleden overwinningen in de kleinere klassen boekte en in 1997 voor het laatst actief was met de Lotus Elise GT1.

Lichtner-Hoyer trots op team
Teambaas Lukas Lichtner-Hoyer is meer dan tevreden met de samenwerking met de Lotus groep: "Ik ben ontzettend trots dat wij mogen werken met een bedrijf als Lotus.’’ Angst voor problemen met de nieuwe Evora heeft Lichtner-Hoyer niet: "Veel mensen verklaren ons voor gek dat we met een nieuwe auto gaan rijden. Maar als je de mogelijkheid krijgt aangeboden om het met Lotus op te nemen tegen Porsche en Ferrari, sla je die niet af!’’

Echte concurrent
Het zal misschien even duren, maar de grote merken in de GT2 klasse hebben er dus een echte concurrent bij gekregen. En dat kan alleen maar voor nóg meer spanning zorgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet