Persberichten

Persbericht: Fraai debuut karter Rinus van Kalmthout voor TKP in internationale tweetakt races

rinus_van_kalmthout_actie_kerpen

Karter Rinus van Kalmthout heeft afgelopen weekend in het Duitse Kerpen een mooi debuut gemaakt in de minimax tweetakt-klasse. Onder toeziend oog van zijn begeleider Kevin Gubbels (huidig Nederlands kampioen junioren) reed de pas 10-jarige Hoofddorper tijdens de zeer druk bezochte wintercupraces naar een keurige derde plaats. Daarmee bekroonde de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout zijn eerste wedstrijd voor het sterke TKP team direct met een podiumplek.

Tekst: PR
Foto's: Bas Kaligis

Rinus van Kalmthout zal 2011 vooral gebruiken als een leerjaar. Het jonge talent, dat vorig jaar als tweede finishte in het NK viertakt voor cadetten, wil veel ervaring opdoen tussen de ‘grote jongens’ van de tweetakt. Bovendien gaat hij komend raceseizoen in de World Formula viertakt klasse met het Energy kartteam onder leiding van Piet van Velzen proberen de nationale titel binnen te halen.

Topteam TKP
Om in de komende jaren zijn ambities te kunnen waarmaken, heeft Rinus van Kalmthout zich aangesloten bij TKP. Dit vooraanstaande kartteam van Ton Vink boekt zowel nationaal als internationaal vele successen in de Rotax Max klasse. Van Kalmthout, die pas twee jaar racet, liet afgelopen weekeinde direct zien dat zijn overstap veelbelovend is, al getuigd het van realisme dat grote successen in de zeer sterk bezette minimax klasse, enige tijd zal vergen.

schumacher__actie
Michael Schumacher in actie op Kerpen.

Michael Schumacher
Omdat Rinus nieuwe Intrepid kart pas later deze maand beschikbaar is, rijdt hij momenteel met een door Ton Koebolt beschikbaar gestelde Maddox chassis, voorzien van een motor geprepareerd door Jacco van Dijk (JVD tuning). Met dit materiaal voelde Van Kalmthout junior zich goed op zijn gemak op de baan van Kerpen. Al raakte hij tijdens de natte vrije training van vrijdag wel per ongeluk een voorganger. Na afloop van deze oefensessie hoorde Rinus dat hij niet zo maar een rijder had getoucheerd. Het bleek om Formule 1-legende en 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher te gaan, die ook op het Duitse asfalt actief was en meestreed bij de seniorencoureurs in de KZ2 klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet