Diversen

Formule Ford: Coureur Michel Florie schittert opnieuw in actiefilm

florie_film_maffia

Mister Formule Ford Michel Florie is wederom betrokken bij de opnamen van een actiefilm. Drie jaar geleden speelde hij een rol in ‘Bad Guys’. De Amsterdamse coureur was tevens één van producenten. Deze ‘dubbelrol’ speelt Florie ook in ‘Amsterdam Heavy’, een rolprent die momenteel wordt opgenomen. De movie zal in mei in première gaan op het prestigieuze internationale filmfestival van Cannes.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Michel Florie

Deze maand worden er in Amsterdam opnamen gemaakt. De film wordt geregisseerd door Michael Wright en kent in de Nederlandse acteur/stuntman Rik Sinkeldam en het Britse Lara Croft model Alison Carroll de hoofdrolspelers.

Bekende gezichten
In de film heeft een aantal bekende Nederlanders, zoals cabaretier Jörgen Raymann, actrice Fajah Lourens en lingeriemodel Dorien Rose Duinker, een gastrol. Ook de befaamde vechtsportkampioen van de K1, zoals Alistair Overeem en Sem Schilt, laten hun spierballen zien.

‘Elke keer een maffiarol’
Michel Florie meldt aan AUTOSPORT.NL bij ‘Amsterdam Heavy’ betrokken te zijn. "Ik ben executive producer van de film geworden en speel er de rol van maffia-aanhanger Quinto in’’, vertelt Michel. "Mijn shoot zal in Thailand zijn en belooft top te worden.’’ Waarna Florie droogjes opmerkt: "Ik weet niet waarom, maar ik krijg elke keer een maffiarol. Dat was ook zo in Bad Guys.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet