Diversen

Div: Rintje Ritsma ambassadeur TT-Circuit

480_start2_0030

Doordat fans van het circuit vanaf nu op de website officieel ‘Vriend van het TT-Circuit’ kunnen worden, krijgt echt iedereen kosteloos de gelegenheid te laten zien dat het circuit in Assen voor heel veel mensen één van de mooiste plekken van Nederland is. Dat het circuit enorm populair is, bleek al direct. In de eerste weken van 2011 stroomden de aanmeldingen met honderden tegelijk binnen. Hiermee kan de Stichting haar functie als platform en spreekbuis voor diegenen die het TT Circuit als vriend een warm hart toedragen versterken.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Het TT-Circuit mag nu 12 ‘geluidsdagen’ per jaar organiseren, dat zijn dus de dagen dat er bijna onbeperkt herrie gemaakt mag worden. Twaalf dagen is voor een prachtig circuit, zoals dat er al sinds jaar en dag ligt, natuurlijk niet veel. De Stichting Vrienden van het TT-Circuit heeft recent dan ook aangekondigd zich te zullen gaan inzetten voor een verdubbeling van dit aantal naar 24 dagen. Dit betekent dat er 2 dagen per maand volop ruimte voor gemotoriseerde topsport komt. Dat is toch niet te veel gevraagd voor een meer dan 100-jarig circuit?

480_rintje_actie

Ritsma ambassadeur
Dat iedere liefhebber van snelheidssporten nu gratis Vriend van het TT-Circuit kan worden, wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsors. Daarnaast heeft het TT-Circuit ex-topschaatser en snelheidsliefhebber Rintje Ritsma gevraagd ambassadeur te worden. "Waarom ik ambassadeur ben? Omdat ik de auto- en motorsport een warm hart toedraag, vooral op de thuisbasis in Assen. Het is heel jammer dat er in Nederland maar een paar klagers nodig zijn om het TT-Circuit in de problemen te brengen. Die mensen zijn er vaak veel later komen wonen dan het circuit daar ligt. Misschien kunnen zij dan beter in een hutje op de hei gaan wonen. Ze hebben zelf de keus gemaakt er te gaan wonen, dan moeten ze niet gaan zeuren als er geluid van het circuit komt. Volgens mij zijn zulke types veel te veel aan het luisteren naar het circuit en weten ze dat er daarover officieel te klagen valt. De snelweg maakt veel meer herrie, maar daar maken ze geen kans om iets dwars te zitten en dus proberen ze het ook niet. Sorry dat ik het zeg, maar die mensen zijn gewoon zeikerds!’’

Lid worden
De ambassadeurs van de stichting zijn: Jurgen van den Goorbergh - Wil Hartog - Robert Doornbos - Rintje Ritsma - Evert ten Napel - Sebastiaan Labrie - Wim van de Camp - Jasper Iwema. Fans van het TT-Circuit kunnen zich vanaf nu kosteloos bij de Stichting aansluiten via de website www.vriendentt.nl

Kalender 2011
Op het TT-Circuit is er ook ruimte voor breedtesport, maar het meest bekend zijn toch de grote evenementen. Voor het komende seizoen staan er dan ook weer volop activiteiten op het programma. In 2011 ziet de kalender voor de topevenementen er zo uit:

AutoMaxx Streetpower 27 maart
ONK Wegrace Voorjaarsraces 2 april t/m 3 april
20e WK Superbike 15 april t/m 17 april
21e Landelijke motordagen Dag1 23 april
TT Run 2e editie 24 april
21e Landelijke motordagen Dag2 25 april
Historische autoraces 7 mei t/m 8 mei
32e Ducati Club Races 13 mei t/m 15 mei
ONK Wegrace Speed Challenge 21 mei t/m 22 mei
Superleague Formula Grand Prix 3 juni t/m 5 juni
Duitse Autosport Festival & Porsche Scene Live 13 juni
81e Dutch TT Assen 23 juni t/m 25 juni
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet