Sportscars

Sportscars: Nicky Pastorelli in ALMS met West Racing

Nicky Pastorelli komt dit seizoen samen met de Duitser Dominik Schwager voor het Amerikaanse West Racing met een Lamborghini LP560 GT3 in de ALMS uit. Beiden waren al eerder teamgenoten in het FIA GT Wereldkampioenschap

Tekst Willem J. Staat

Pastorelli goes West
Nicky Pastorelli zal samen met de Duitser Dominik Schwager met een door Yokohama Advan gesponsorde Lamborghini in de GT klasse van de ALMS uitkomen. Pastorelli kwam enkele jaren geleden eveneens in de ALMS voor het team van VICI Racing samen met Johannes Stuck met een Porsche 911 GT3 RS uit. Een vijfde plek was toen zijn beste resultaat. De Duitser Dominik Schwager heeft ruime ervaring met Yokohama-banden. In 2004 kwam hij met een Yokohamas uitgerust Toyota Supra in het populaire Japanse GT-kampioenschap uit.

Nicky Pastorelli: " Ik ben heel blij dat ik dit jaar in Amerika in de American Le Mans Serie ga rijden voor het West Racing Team. De gesprekken liepen al een tijdje. Het is een nieuw team, maar wel een team dat allesgoed doordenkt en geen overhaaste besluiten neemt. Ook door de sponsoring van de Yokohama Tyre Corporation ben ik zeker van een spannend seizoen. Ik ga nu een maand naar Florida om te testen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de 12 uur van Sebring op 19/20 maart."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet