Diversen

Div: Rally op Circuit Park Zandvoort

persbericht_circuit_short-rally_therallysite2

Op zaterdag 19 februari zal op Circuit Park Zandvoort de eerste editie van de Circuit Short-Rally plaats vinden. Het gratis toegankelijke rally-evenement op de racepiste aan de Noordzeekust vormt het toneel van de openingsmanche voor het Nederlands Short-Rally Kampioenschap 2011.

Tekst en foto: PR

De Circuit Short-Rally is een nieuw evenement op de racekalender van Circuit Park Zandvoort. Samen met de Stichting Auto Sportief heeft de organisatie een rallyparcours uitgezet op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort. Het Nederlands Short-Rally Kampioenschap beleeft in 2011 haar debuutjaar, nadat de nationale autosport federatie KNAF is overgegaan tot een herstructurering van de diverse rallykampioenschappen.

Klassementsproeven
Het totale traject voor de Circuit Short-Rally kent een lengte van ongeveer 66 kilometer, waarvan ruim zestig kilometer als klassementsproef zal meetellen. Naast een speciaal uitgezette route op de Heineken Paddock, is ook een groot deel van het bestaande circuittraject in de proeven opgenomen. Zo maken bekende bochten als de Arie Luyendijkbocht, de Kumhobocht en het Scheivlak onderdeel uit van het routeboek.

Inschrijving geopend
In totaal kunnen negentig equipes zich inschrijven voor de Circuit Short-Rally. De inschrijving staat open voor vrijwel alle auto’s uit de verschillende Nederlandse rallydisciplines. Naast de bekende Groep-N voertuigen, kunnen ook World Rally Cars voor het Short-Rally spektakel worden ingeschreven, alsmede auto’s uit de Mitsubishi Colt Cup, Nissan 350Z Challenge en andere merkenseries, zoals de Peugeot 205 Cup, BMW 325i Challenge en Volvo Original Cup. De inschrijving is geopend tot en met vrijdag 11 februari.

Acht uitdagingen
Alle proeven worden verreden op zaterdag 19 februari. In totaal staan acht proeven geprogrammeerd. Op vrijdag 18 februari is er voor de deelnemers een gelegenheid om te testen met de rally auto’s. Tijdens deze testdag zal echter niet worden gereden op het parcours zoals dit voor zaterdag in het routeboek is vastgelegd. Zaterdagochtend is er voor de deelnemers gelegenheid om de rallyproeven te verkennen.

Gratis toegang
De toegang tot de Circuit Short-Rally is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Ook het Service Park op de Tango Paddock is gratis te bezoeken. Toeschouwers die met de auto komen, kunnen hun auto voor 10 euro op het circuitterrein (Parking A) parkeren. Meer informatie over de proeven, het tijdschema en de ingeschreven deelnemers is te vinden op www.circuitshortrally.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet