V8 Supercars

V8 Supercars: Nederlands toptennistalent Thiemo de Bakker ontmoet Kelly Racing

Afgelopen vrijdag ontmoette het Nederlandse top tennis talent Thiemo de Bakker ter gelegenheid van de Australian Open, die volgende week in Melbourne plaatsvindt, Rick Kelly en David Reynolds van Kelly Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: Kelly Racing/BAM

v8_supercars_debakkerreynoldsrkelly_rain-hi
Het Nederlandse Top Tennis Talent introduceert David Reynolds en Rick Kelly op de
verregende tenniscourt van Melbourne Park.

Nederlands toptennistalent ontmoet V8 Supercarcoureurs
De 22-jarige Thiemo de Bakker was in 2006 de mannelijke No 1. Junior tennisspeler en won de Jeugdtitel op Wimbledon dat jaar. Sinds oktober 2010 staat De Bakker in de Top genoteerd. Sinds mei 2010 staat hij zelfs in de Top 50. Zowel De Bakker als de Kelly Racing-coureurs Rick Kelly en David Reynolds hebben dezelfde Damian Prasad als dezelfde fitnesstrainer. Afgelopen vrijdag introduceerde Prasad De Bakker op een verregend Melbourne Park aan beide V8 Supercarcoureurs.
 
Rick Kelly: “Ik ben blij dat Thiemo geen tennisballen op mij af heeft kunnen vuren. Ik zou er niet zonder kneuzingen vanaf zijn gekomen. Maar voor een autosporter is de tennissport een uitstekende training. Het was fantastisch om Thiemo te ontmoeten. We mochten zelfs even in de Rod Laver Arena kijken en zagen Venus Williams trainen.”

Teamgenoot David Reynolds is een fanatieke tennisser en wielrennen en triatlon maken deel uit van zijn fitnessprogramma.

David Reynolds: “Ik ben een echte tennisfreak, het is een fel bevochten sport. Voor de spelers is het soms zwaar. Soms krijgen ze een inzinking en dan zie je ze toch weer terugkomen. Het is één van de weinige sporten die een werkelijk straatgevecht is. Daar hou ik wel van.”

Rick Kelly verklaarde dat Damian Prasad voor Kelly Racing van vitaal belang is. “Damian is een bijzondere trainer en hij heeft het team de afgelopen jaren veel bijgebracht.” aldus Kelly.

Prasad verklaarde dat hij tussen zijn twee werkzaamheden in de ATP Tour en de V8 Supercarseries wel een juiste balans gevonden heeft. De coureurs van het team staan in constant contact met hem en moeten zich aan hun trainingsprogramma’s houden. “Met het fysieke werk zijn zij actief bezig en op het einde van een wedstrijd begrijpen zij hun lichaam dan ook meer. Ik denk dat Kelly Racing één van de eerste teams is dat werkelijk in de sportwetenschap is gedoken.”

v8_supercars_rkellyprasad_debakkerreynolds-hi
Rick Kelly, Damian Prasad, Thiemo de Bakker en David Reynolds. Een meer dan fitte
combinatie. De Bakker zou graag eens met een V8 Supercar Holden willen rijden!

Thiemo de Bakker vraagt aan Prasad regelmatig hoe Kelly Racing er voor staat en zou in de toekomst graag bij een V8 Supercarevenement aanwezig willen zijn. De Bakker zou het liefst zelf het stuur in handen nemen. “Ik heb wel eens gehoord hoe ongelofelijk laat zij remmen en hoe snel zij gaan.” De Bakker is tevens een fanatieke karter en komt volgende week in de Australian Open als eerste tegen de Fransman Gael Monfris uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet