Racing Shows

Racing shows: Interclassics Maastricht in het teken van 125 jaar Mercedes Benz

Het thema van de Interclassics in Maastricht was dit jaar Mercedes Benz. De firma uit Stuttgart viert dit jaar 125-jarige bestaan. Hoogtepunt was de unieke collectie van Mercedes-verzamelaar Frans van Haren, die het hart van de vele bezoekers sneller heeft doen kloppen. En in tegenstelling tot het thema 100 jaar Alfa in 2010 kwam de expositie in het Maastrichtse MECC dit jaar jammer genoeg niet volledig tot zijn recht.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

interclasscis_2011_mercedes_ster
De Interclassics en Topmobiel in Maastricht stond dit jaar
volledig in het teken van Mercedes Benz.

125 jaar Mercedes Benz in Maastricht
Je kunt er dit jaar niet omheen draaien. In 1886 bouwde Carl Benz zijn eerste voertuig en reed er in de omgeving van Stuttgart de eerste kilometers mee. Maar de firma Mercedes Benz bestaat pas sinds 1926. Toen fuseerden de bedrijven van Carl Benz en Gottlieb Daimler, die elkaar overigens nooit ontmoet hebben. Mercedes vierde in de twintiger en dertiger jaren grote successen in de autosport. Het tijdperk waarin de “Silberpfeile” werden geboren. De legendarische teammanager Alfred Neubauer liet destijds wegens gewichtbesparing de lak van de legendarische bolides verwijderen. De “Silberpfeile” waren geboren. Hoewel een “Silberpfeil” zowel het programmablad als de aankondingsposters sierden veel er geen spoor van deze legendarische bolide te bekennen. In tegenstelling tot de voorgaande editie van de Interclassics een gemiste kans.

interclassics_mercedes_2011_stirling_moss
Uniek voor Nederland, de McLaren SLR Stirling Moss. Een eerbetoon van het merk
uit Stuttgart aan de grote Britse coureur, die echter nooit wereldkampioen werd, maar wel
tot Sir verheven werd.


“De organisatie heeft lang met Mercedes Benz in Stuttgart gesproken, helaas hing er een te zwaar kostenplaatje aan” aldus een woordvoerster van het MECC in Maastricht.

interclassics_2011_slr_mclaren_stirling_moss
De fraaie achterzijde van de McLaren SLR Mercedes Stirling Moss. Een eerbetoon voor
het winnen van de Mille Miglia in de vijftiger jaren met de legendarische Denis
Jenkinson.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet