24H Series

Div: Need for Speed-Schubert-BMW team wint zesde Dunlop 24H of Dubai

110115_24h_dubai_winnaar_actie-480
Winst voor de Need for Speed-Schubert-BMW Z4 GT3 in Doebai

Het Need for Speed-Schubert-team uit het Duitse Oschersleben heeft de zesde editie van de Dunlop 24H of Dubai, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar voor GT’s, toerwagens en 24H-specials gewonnen. Na 24 uur racen op het 5,390 kilometer lange Dubai Autodrome reed Claudia Hürtgen de winnende auto over de eindstreep. Met Hürtgen, Augusto Farfus, Edward Sandström en Tommy Milner legde het team in de BMW Z4 GT3 in totaal 594 ronden af. Met deze overwinning is BMW het succesvolste merk in de historie van de Dunlop 24H of Dubai met in totaal drie zeges, na de eerdere successen in 2006 en 2007. De tweede plaats in de race van dit jaar ging naar het Italiaanse AF Corse-team met Eppe Perazzini, Michal Broniszewski, Lorenzo Case en Marco Cioci in de Ferrari F430 GT2. Het Black Falcon-team eindigde met Thomas Jäger, Kenneth Heyer, Jan Seyffarth en Sean Paul Breslin in de Mercedes-Benz SLS AMG als derde.

Tekst en foto's: PR

Voor Claudia Hürtgen was het een emotionele ervaring om de winnende auto over de finishlijn te rijden: “We waren twee jaar geleden al dichtbij de overwinning, maar toen hadden we in de slotfase een probleem en eindigden we als tweede. Nu heb ik eindelijk mijn eerste overwinning in een 24-uursrace behaald. In de laatste paar ronden horde ik opeens allerlei rare geluiden, maar gelukkig kwamen we aan de finish. Fantastisch!” Tommy Milner gaf toe dat hij gedurende zijn laatste rijbeurt een angstig moment had beleefd: “Ik heb een andere auto licht geraakt, maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen.”

110115_24h_dubai_podium_480
Podium in de grootste klasse met AF Corse, Schubert en Black Falcon

De Need for Speed-Schubert BMW Z4 reed na vijf uur voor de eerste maal aan de leiding en kwam toen in het zevende uur opnieuw vooraan. Vervolgens bleven de vier rijders gedurende de rest van de race op de eerste plaats. “We hadden een probleemloze race”, zei Augusto Farfus. De Braziliaan, de op één na succesvolste rijder in de historie van het FIA WK Toerwagens met 15 overwinningen, werd op het laatste moment aan het team toegevoegd, nadat de Zweed Patrick Söderlund vanwege een nekblessure niet kon rijden. Voor Farfus is dit zijn tweede overwinning in een 24-uursrace, acht maanden na zijn zege met het BMW-fabrieksteam in de 24-uursrace op de Nürburgring. “Ik kreeg van BMW net voor Kerst het telefoontje en ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen”, zei hij. Edward Sandström verklaarde: “Beter dan met een overwinning als deze kan het nieuwe jaar niet beginnen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet