24H Series

Div: Stand halverwege tijdens de Dunlop 24H of Dubai

110114_dubai_24h_midnight
Een fraaie traditie: vuurwerk rond middernacht tijdens de Dunlop 24H of Dubai

Halverwege de Dunlop 24H of Dubai rijdt nog steeds de nummer 76-Need for Speed-Schubert-BMW Z4 met Claudia Hürtgen, Augusto Farfus, Edward Sandström en Tommy Milner aan de leiding. Het team heeft een voorsprong van vier ronden op de AF Corse-Ferrari met Perazini/Bronisewski/Case/Cioci. Best geklasseerde landgenoot is op dit moment Michael Vergers, die deel uitmaakt van de bezetting van de Saudi Falcons-Porsche, samen met Faisal BinLaden (inderdaad, de neef van…), Abdulaziz Al Faisal en Damien Faulkner. Dit kwartet rijdt op de derde plaats met de Porsche 997 Cup. Daarachter rijden de beide Mercedes-Benz SLS AMG’s met de Black Falcon-auto met startnummer 7 (Jäger/Heyer/Seyffarth/Breslin) op de vierde plaats en de Heico-auto met Christiaan Frankenhout en zijn teamgenoten Bernd Schneider, Brice Bosi, Lance David Arnold en Andreas Wirth op de vierde plaats.


Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


Kort voor elf uur lokale tijd verdween de Gianluca de Lorenzi Racing-Porsche van de baan, terwijl Martin Ragginger achter het stuur zat. Bij een inhaalpoging van twee kleinere auto’s werd Ragginger geraakt en daarop belandde hij met de volledige linkerkant van de Porsche in de muur. De Oostenrijker zelf kon ongedeerd uitstappen, maar de Porsche was zwaar beschadigd en daarmee uit de race.

Het best geklasseerde volledig Nederlandse team is de nummer 71-JR Motorsport BMW E46 GTR met Richard van den Bos, Bert van der Zwaar, André de Vries, Harry Hilders en Marco Poland. Als leiders in de klasse A3T rijdt dit vijftal op de 21e plaats algemeen. De Jordans.nl-SEAT Leon TDI rijdt met Ivo Breukers, Henk Thijssen en Christiaan Dijkhof, alsmede Adam Han uit Singapore op de tweede plaats in de D1-dieselklasse. Daarmee rijdt de SEAT één plaats voor de Audi CR-8 van hetzelfde team, gerund door Bas Koeten Racing. Deze eigen ontwikkeling, bestuurd door Ivo Breukers, Wolf Nathan, Bert de Heus en Jaap van Lagen, reed lange tijd heel keurig op de derde plaats in de klasse SP2, maar viel op een zeker moment met Ivo Breukers achter het stuur op de baan stil en veroorzaakte daarmee de vijfde “code 60”. Inmiddels rijdt de auto weer zonder problemen.

Op de 44e plaats algemeen rijdt de Verschuur-Mégane met Duncan Huisman, Luc Braams, Frans Verschuur en Oliver Freimuth als zesde in de klasse SP2. De andere auto van het team, met volledig buitenlandse bezetting, is op dit moment 24e algemeen en tweede in de klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet