24H Series

Div: BMW, Porsche, Ferrari en Mercedes-Benz dichtbij elkaar in Dunlop 24H of Dubai

110114_dubai_negen_uur_480
Mooi sfeerbeeld laat in de middag in Doebai

Na bijna negen uur in de Dunlop 24H of Dubai leidt de nummer 76-Need for Speed-Schubert BMW Z4 met Augusto Farfus, Edward Sandström, Tommy Milner en Claudia Hürtgen met een voorsprong van één ronde op de nummer 1-Gianluca de Lorenzi Racing-Porsche met Gianluca de Lorenzi, Stefano Borghi, Dario Paletto en Martin Ragginger. Tot lang in het negnde uur reed de nummer 7-Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG met Thomas Jäger, Kenneth Heyer, Jan Seyffarth en Sean Paul Breslin op de derde plaats, maar door een iets eerdere pitstop viel deze auto terug naar de zesde plaats. Daarvan profiteerden de Saudi Falcons-Porsche (Binladen/Al Faisal/Faulkner/Vergers), de Fach Auto Team-Porsche (Lusser/Dolenc/Arnold/Gruber/Bruder) en de AF Corse Ferrari (Perazini/Bronisewski/Case/Cioci), die respectievelijk opklommen naar de plaatsen drie, vier en vijf na negen uur.

Tekst en foto: PR


Na iets meer dan twee uur was er een “code 60” vanwege brokstukken op de baan. Een volgende neutralisatie volgde na vier en een half uur en nog een na acht en een half uur, beide vanwege auto’s die op de baan waren stilgevallen. Rond 22.45 uur lokale tijd (19.45 uur in Europa) was er opnieuw een “code 60”. Daarbuiten waren er niet al teveel noemenswaardige incidenten, hoewel tal van teams natuurlijk heel wat uiteenlopende problemen hadden, zoals dat in lange-afstandsraces zo vaak het geval is. De Blancpain-Reiter Engineering-Lamborghini die gedurende het eerste uur de race leidde viel officieel uit vanwege een motordefect en zowel de nummer 43-Land Motorsport-Porsche (Tilke/Münnich/Lauck/Land) en de nummer 18-Tolimit Arabia-Porsche (Al Qubaisi/Maassen/J. Bleekemolen/Edwards) verloren aardig wat tijd in de pits vanwege technische problemen. De nummer 8-Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG (Schall/Pappas/Curtis/Horn) verloor ook heel wat tijd voor reparatie na een aanrijding: nadat de nummer 2-Gravity Mosler (Radermecker/de Sordi/Lux/Lopez/Enge) in de rondte was gegaan en op de baan stilstond, kon Ralf Schall de botsing niet meer voorkomen. De derde Mercedes-Benz in de race, de nummer 9-Heico Motorsport-auto (Schneider/Bosi/Arnold/Frankenhout/Wirth) is terug in de top acht na eerdere problemen met de brandstofvoorziening. De Liqui Moly Team Engstler-BMW Z4 (Engstler/Poulsen/F.Spengler/Kraihammer) is ook op de weg terug na een gebroken aandrijfas.

In de andere klassen zijn er geen grote positiewisselingen: de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting (Bodis/Kaufmann/Racz/van Lagen/Konopka) leidt in de klasse SP2, de tweede De Lorenzi Racing-Porsche (Formili Fendi/Parato/Piodi/Mastronardi) is eerste in de Porsche 997-klasse, de Valspar-Donkervoort (De Bruijn/Donkervoort/Winterberger) staat bovenaan in SP3, de JR Motorsport’s BMW E46 GTR blijft eerste in A3T (Van den Bos/Van der Zweer/De Vries/Hilders/Poland), de Kueperracing-BMW M3 (Küpper/Crow/Miller/Alber) is eerste in A4, de Renault Clio Cup van het Auto Sport GP team (Mulot/Grifnee/Vericel) leidt in A2 en de Volkswagen Racing Austria-Volkswagen Golf TDI (Pranger/Waldherr/”Tessitore”/Beisel) leidt in de D1-dieselklasse.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet