Formido Swift Cup

Persbericht: Formido Swift Cup geeft ook in 2011 weer vol gas

10okt10-1126

In 2011 zal de Formido Swift Cup wederom plankgas geven. In de vier jaar dat de autosportdivisie bestaat, is dé opstapklasse voor nationaal racetalent uitgegroeid tot één van de smaakmakers van het Dutch Power Pack. Met een groot deelnemersveld, close racing en spannende wedstrijden, staan de snelle Suzuki’s immer garant voor veel spektakel.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

Organisator Circuit Park Zandvoort en Suzuki-importeur B.V. NIMAG en Intrax Racing hebben al sinds 2007 een succesformule in handen. De Swift Cup biedt zeer jong autosporttalent een ideaal platform om zich te ontwikkelen als racer. In het kalenderjaar dat een rijder 16 jaar wordt, kan hij of zij al deelnemen. Omdat de kosten om in te stappen bovendien erg laag zijn, is de animo onder rijders en teams reeds vier jaar groot. Met gemiddeld 25 coureurs per race en steevast boeiende gevechten op de baan, behoort de klasse tot de hoogtepunten van de Dutch Power Pack-weekenden.

BPPL1333

Kweekvijver talent
In 2010 maakte de Swift Cup, die elk jaar door Formido Bouwmarkten als cupsponsor trouw wordt bijgestaan, de naam als kweekvijver voor autosporttalent wederom waar. Rookies als Dennis van de Laar en Sven Snoeks wonnen in hun eerste jaar als coureur al een race, terwijl Glenn Coronel (rechts op foto) en Steijn Schothorst hun debuutseizoen in de snelle sport bekroonden met een podiumplek. Afgelopen jaar maakten liefst 13 nieuwbakken coureurs hun autosportdebuut in de Swifts. De verwachting is dat er ook in 2011 weer de nodige aanwas van rookies zal zijn. Zo zullen er bij de start van het seizoen naar verwachting zo’n 22 Suzuki’s over het snelle asfalt scheren.

Topteams
Daarnaast trekt de populaire divisie tevens gerenommeerde renstallen aan. Zo participeren onder meer de topteams van Team Bleekemolen, Douma Autosport, de gebroeders Tim en Tom Coronel, DB Motorsport, Certainty Racing Team en Day V Tec in de cup.

101010_swiftcup_kampioen
Niels Langeveld is de Formido Swift Cup-kampioen 2010.

Doorgroeien
Sterke coureurs als regerend kampioen Niels Langeveld, Marcel Dekker en Marth de Graaf zullen de klasse verlaten. Zij hebben hun talent meerdere jaren kunnen ontwikkelen in de Suzuki’s en zijn nu klaar om door te groeien naar autosportdivisies met meer PK’s. Het is eens te meer een bewijs dat de opzet van de Swift Cup als opstapklasse werkt en in een duidelijke behoefte voorziet.

Swift-kalender 2011
De cup komt dit jaar ook buiten de landsgrenzen in actie. Naast zes weekenden op Circuit Park Zandvoort, zal de klasse op 16 en 17 juli actief zijn tijdens de Superleague-races op het Belgische Zolder. De vermaarde duinenpiste in Zandvoort wordt traditioneel aangedaan tijdens Pasen (23 en 25 april) en Pinksteren (11 en 13 juni). Ook tijdens het DPP Festival (2 en 3 juli), de Masters of Formula 3 (13 en 14 augustus), de Trophy of the Dunes (3 en 4 september) en de Formido Finaleraces (15 en 16 oktober) wordt er aan de Noord-Hollandse kust geracet.

Meer info?
Cupcoördinator van de Formido Swift Cup is voor het vijfde opeenvolgende jaar Claudette Sommers. Voor extra informatie over de raceauto en/of de klasse is zij bereikbaar per telefoon (06-53570699) of e-mail: info@intraxracing.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet