BOSS GP

BOSS GP: Spectaculaire klasse racet in 2011 door heel Europa

480_vonken_zwart_1006

De BOSS GP heeft een prachtige kalender voor komend seizoen. De spectaculaire klasse met oude maar superrappe Formule 1’s, Champcars, Indycars en Worlds Series-bolides, doet tijdens de zeven raceweekenden van 2011 elke keer een ander Europees land aan.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus

De Big Open Single Seaters GP scheuren dit jaar van het ene naar het andere topcircuit. Nadat het seizoen op 16 en 17 april is geopend op het Duitse Hockenheim, stoomt de klasse door naar het Engelse Donington Park (7/8 mei) en het vermaarde Spa-Francorchamps in België (28/29 mei).

480_start_1_1544

Op 13 en 14 augustus vlammen de paardenkrachten in Nederland over het Zandvoortse asfalt. Dit is in het bijprogramma van de Masters of Formula 3. Nadat de Oostenrijkse Red Bull Ring (ex-A1 Ring) op 27 en 28 augustus en het Italiaanse Autodromo di Monza (24 en 25 september) zijn aangedaan, wordt het seizoen afgesloten in Spanje. Op 5 en 6 november zal coureur Klaas Zwart als gastheer optreden, aangezien zijn privécircuit Ascari Race Resort dan als snelheidsdecor fungeert.

480_start2_3214

Hoogtepunt
De BOSS GP zag in 2010 het levenslicht. De Nederlanders Klaas Zwart, Marijn van Kalmthout, Henk de Boer en Frits van Eerd behoorden destijds tot de initiatiefnemers voor de decibelrijke divisie. Op Circuit Park Zandvoort kwamen afgelopen jaar tijdens het Masters of F3-weekend liefst 18 BOSS GP-auto’s in actie. De vele tienduizenden toeschouwers genoten van de snoeiharde, snerpende single seaters sound, hetgeen zeker een hoogtepunt van het debuutjaar BOSS GP was.

480_zwart_blij_2_7334

Kampioenen
Klaas Zwart (zie foto) en Karl-Heinz Becker verdedigen in 2011 hun titel. Zwart was na een titanengevecht met Marijn van Kalmthout de beste in de open klasse. Hun Duitse collega-coureur Becker was de sterkste bij de Masters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet