Persberichten

DNRT: Persbericht: Tweede nieuwjaarsrace zege op rij voor Sebastiaan Bleekemolen

480_nwjr_abr_winnaars

Sotrax Albert Motorsport heeft op fraaie wijze de vier uur durende Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Voor Kees Bouhuys, Jurgen Albert en de Aevitae – AHC coureurs Sebastiaan en Michael Bleekemolen zat het venijn in de staart. Sebastiaan Bleekemolen moest in de slotfase alles geven om zijn Porsche 997 GT3 Cup als eerste over de finishlijn te sturen.
Aevitae Bleekemolen Racing boekte successen met Ruud en René Steenmetz (tweede in de Divisie 3) en met Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn (winnaars in de Divisie 4).

Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) reed de race van zijn leven. “Het was echt heel gaaf. Met nog vijf kwartier te gaan nam ik het stuur van onze Porsche over. Jan-Joris Verheul, die uiteindelijk als tweede over de finish kwam, reed op dat moment vlak achter mij de pits uit. We hebben een hele heftige en langdurige strijd gevoerd, die ik uiteindelijk heb gewonnen. Dit is echt een fantastische start van het seizoen.” Sebastiaan boekte zijn tweede zege op rij tijdens de Nieuwjaarsrace.

480_nwjr_abr_porsche

“Vorig jaar wonnen Ronald van de Laar en ik deze race met onze Aevitae Bleekemolen Racing Porsche.”
Voor Bouhuys, Albert en vader en zoon Bleekemolen kwam hun zege als een verrassing. “Tijdens de kwalificatietraining kwamen we niet verder dan de vierde tijd, we kwamen snelheid tekort ten opzichte van de top drie”, constateerde Kees Bouhuys. “Maar door een combinatie van goed teamwork, goede pitstops, constante rondetijden en een beetje geluk zagen we kans om in het laatste uur de leiding over te nemen en de zege veilig te stellen.”

Michael Bleekemolen (Aerdenhout) sprak van een mooie teamprestatie. “Deze zege hebben we te danken aan het hele team, dus ook onze monteurs. Daarnaast is dit een mooie opsteker voor onze trouwe sponsors, waaronder Aevitae en AHC, die ons ook dit jaar weer ondersteunen.”

480_nwjr_abr_div4

De Divisie 4, alias de dieselklasse, eindigde in een mooie zege voor het Aevitae Bleekemolen Racing-trio Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn. Zij deelden een BMW 123d. “Helemaal top”, vond Willem. “Wij hebben geen fout gemaakt, hetzelfde geldt voor de monteurs van het team. Zij hebben uitstekend werk geleverd. Mooier dan dit kunnen we het nieuwe jaar niet beginnen.”

In de Divisie 3, voor auto’s tot twee liter cilinderinhoud, grepen vader en zoon René en Ruud Steenmetz een fraaie tweede plaats met hun Aevitae Bleekemolen Racing Renault Clio. “We hebben een superrace achter de rug”, stelde René vast. “Helaas kregen we in het laatste uur een lekke band, veroorzaakt door een aanrijding. Dat kostte ons waarschijnlijk de zege.”

Volgende race: 6 februari, 4 uur van Zandvoort, Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Nieuwjaarsrace, Circuit Park Zandvoort
1. Kees Bouhuys, Jurgen Albert, Sebastiaan en Michael Bleekemolen,Porsche 997 GT3 Cup, 110 ronden;
2, equipe Van Hulst – De Laat – Verheul, DNRT V8, op 1:27.159;
3. equipe Den Boer – Knap, BMW 320d, op 2 ronden;
4. equipe Bezemer – Nathan, DNRT V8, op 4 ronden;
5. equipe Hessing – Vermeulen, DNRT V8, op 4 ronden.

Divisie 3
1. equipe Braams – Verschuur, Renault Clio, 102 ronden;
2. René en Ruud Steenmetz, Renault Clio, op 1 ronde;
3. equipe Harkema- Verschuur, Renault Clio, op 2 ronden;
4. equipe Bol – van Voskuilen, BMW 120d, op 3 ronden;
5. equipe Koetsveld – Vleming, Seat Leon, op 5 ronden.
Niet geklasseerd: Dennis de Borst en Pim van Riet, Renault Clio.

Divisie 4
1. Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn, BMW 123d, 99 ronden;
2. equipe Langeveld – Fridman, BMW 120d, op 1 ronde;
3. equipe Bakker – Catsburg, VW Golf, op 1 ronde;
4. equipe Huisman – Braams, BMW 123, op 1 ronde;
5. equipe Bessem – Hilders, VW Golf, op 5 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet