Sportscars

Sportscars: Ryan Dalziel verpulvert baanrecord tijdens Daytona test, Jeroen Bleekemolen begint goed

Tijdens het testweekend ter voorbereiding van de 24U van Daytona eind deze maand heeft de Schot Ryan Dalziel in het laatste uur officieus het baanrecord verpulverd. Vorig jaar won Dalziel de wedstrijd voor het team van Action Express Racing. Komend seizoen neemt hij voor het Starworks team met een Ford Riley uit.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: GrandAm, NASCAR

grandam__shank_en_starworks_dallara_testing_20111
De Michael Shank Ford Dallara geeft Ryan Dalziel een "tow" voor zijn snelle ronde.

Dalziel verpulvert baanrecord tijdens Daytona test
Met een ronde van 1.39.973 verbeterde Ryan Dalziel op het vernieuwde Daytona officieus het baanrecord.Dalziel: “Wij hebben vandaag bewezen dat wij kanshebbers zijn. Wij doen wat wij kunnen. Ik denk dat ik zelfs nog sneller had kunnen gaan. Het was niet echt een speciale ronde en wij reden nog niet eens in kwalificatie-trim. Nu weten wij wel dat er nog meer in zit.” Dalziel zal tijdens de 24U de auto met Mike Forest, Colin Braun, Tomas Enge en Jim Lowe de auto delen. Teambaas Peter Baron: “Het is natuurlijk spannend om over de snelste auto te beschikken. Sinds de herfst hebben wij er dan ook veel tijd aan besteed.”

grandam_scott_pruett_daytona_2011_testing
Het team van Chip Ganassi blijft uiteraard favoriet voor de 39e editie van de 24 Uur
van Daytona.

GrandAm kampioen Scott Pruett zette tijdens de zondagochtendsessie eveneens een zeer snelle tijd met zijn Ganassi BMW Riley op de klokken. Pruett liet een tijd van 1.40.329 noteren en was daarmee een fractie sneller dan het oude baanrecord van 1.40.540 dat op naam van David Donohue met een Porsche Riley stond. Zoals verwacht waren de Ganassi BMW Riley’s constant aan de kop van het veld te vinden. Juan Pablo Montoya: “De test verliep uitstekend, wij beschikken over een goede auto’s en simuleerden een groot aantal pitstops. Iedereen was tevreden. Aan de auto is er ten opzichte van 2010 weinig veranderd. Het ziet er goed uit. Het belangrijkste is dat je op het einde van de wedstrijd nog een kans maakt.”

grandam_goossens_dalziel_testing_2011
Marc Goossens zou graag willen weten hoe Dalziel zonder kwalificatie set-up zijn
snelle tijd realiseerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet