Sportscars

Sportscars: Chip Ganassi kondigde Daytona inschrijving per Kerstkaart aan!

Chip Ganassi, de succesvolle Amerikaanse teambaas die vorig jaar in kampioenschappen en overwinningen grossierde houdt wel van een geintje. Voor de komende 24U van Daytona verstuurde hij aan de GrandAm organisatie een kerstgroet met daarop Scott Pruett, Memo Rojas, Scott Dixon, Dario Franchitti, Juan Pablo Montoya, Jamie McMurray en “the boss” himself. Ganassi, die wel van een geintje houdt, bevestigde gisteren de inschrijving als verlaat Kerstcadeautje aan GrandAm en de fans.

Tekst Willem J. Staat
Foto GrandAm

ganassi_daytona_inschr


Presentatie per Kerstkaart
De teams voor de komende 24U van Daytona werden door Ganassi per kerstkaart aangekondigd. De No 1. Telmex Ganassi BMW Riley zal bestuurd worden door Scott Pruett, Memo Rojas, Joey Hand en Graham Rahal. De tweede Ganassi BMW Riley zal door Jamie McMurray, Juan Pablo Montoya en Dario Franchitti bestuurd worden.In totaal wonnen deze rijders maar liefst 12 kampioenschappen, 8 Daytona 24 Uurswedstrijden, vier Indy 500’s en één Daytona 500.

Prettige Feestdagen al dan niet te laat. Chip Ganassi: “De Rolex 24U is voor ons team altijd heel opwindend, omdat wij coureurs uit verschillende kampioenschappen inschrijven. Er zitten zoveel elementen in deze wedstrijd die de rijders niet in de hand hebben om werkelijk een kans op het podium te kunnen maken. Daar hou ik van! Je moet niet alleen goed zijn, maar in een 24 Uurswedstrijd moet je ook het geluk een beetje aan je zijde hebben.”

Vorig jaar domineerde de No 2 Ganassi in de eerste acht uur van de wedstrijd maar viel door technische problemen uit. Uiteindelijk eindigden Pruett en Rojas meet nog twee andere coureurs als tweede.

Jamie McMurray testte recentelijk op het opnieuw geasfalteerde Daytona zowel in een NASCAR-als GrandAm bolide. McMurray: “Met het opnieuw asfalteren heeft men fantastisch werk verricht. Ik verwacht een spannende 24 Uurswedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat we voor de wedstrijd goede auto’s hebben. Het is natuurlijk een fantastische gelegenheid om voor Chip in één van de meest prestigieuze autosportevenementen ter wereld uit te komen.” Overigens wordt er a.s. weekend drie dagen ter voorbereiding van de Rolex 24U op Daytona getest.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet