24H Series

Div: Dunlop 24H of Dubai: teams racen tegen kanker

24h_dubai_finish

Over iets meer dan een week start de zesde editie van de Dunlop 24H of Dubai, de eerste grote internationale lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H-specials op het Dubai Autodrome. De meeste containers met auto’s en materiaal zijn inmiddels in Dubai aangekomen en de organisatoren van het Nederlandse bureau CREVENTIC en de DNRT staan op het punt van vertrek naar Dubai om daar alle deelnemers, teamleden en gasten voor het evenement (13 t/m 15 januari) te verwelkomen. De race van dit jaar is bijzonder, want tijdens de Dunlop 24H of Dubai wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Tekst en foto: PR

Alle teams die zich hebben ingeschreven voor deelname aan de Dunlop 24H of Dubai is gevraagd om een bijdrage van minimaal één euro per afgelegde ronde in de race te geven. De opbrengst gaat direct naar KWF Kankerbestrijding, de organisatie die onderzoek naar kanker financiert, onderwijs en opleiding geeft, informatie verspreidt, kankerpatiënten helpt en patiëntenverenigingen ondersteunt.

Het doel van KWF Kankerbestrijding is het aantal gevallen van kanker te verminderen, de kansen op genezing van de ziekte te verbeteren en voor een betere levenskwaliteit voor kankerpatiënten en hun geliefden te zorgen. “Als leden van de wereldwijde autosportfamilie zijn wij in een bevoorrechte positie”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. “Wij zijn betrokken bij de sport waarvan we houden en kunnen vaak naar fraaie locaties reizen om te racen. Maar we hebben ook een hart voor degenen die het minder goed hebben dan wij, bijvoorbeeld degenen die lijden aan kanker. Daarom ondersteunen wij van harte het werk van KWF Kankerbestrijding. De teams die zich voor deelname aan ons programma hebben ingeschreven, krijgen een speciale sticker op hun auto’s met het opschrift ‘We drive to fight cancer’. Alle kleine beetjes helpen!”

De Dunlop 24H of Dubai race wordt vastgelegd in full-HD voor wereldwijde tv-uitzending. Voor iedereen die niet zelf de reis naar Dubai kan maken om de race ter plekke te volgen, produceert men een 52 minuten lange samenvatting. De actie op het circuit, de sfeer in de paddock en tal van verhalen achter de schermen worden in full-HD-kwaliteit vastgelegd. De samenvatting wordt in meer dan 150 landen over de hele wereld uitgezonden via grote zenders.

Een andere manier om de actie te volgen is via de live website, die vanaf 10 januari toegankelijk is onder live.24hseries.com. Deze website zorgt voor het laatste nieuws, ‘one liners’ (actuele berichten over wat er gebeurt op de baan en in de pits), live streaming van vier HD-webcams (start/finishlijn, twee webcams in de pitstraat en een webcam langs het circuit), live commentaar (audio streaming), regelmatige video highlights, live timing met rondetijden, posities, informatie over wie er in welke auto zit, volledige uitslagen van de trainingen en kwalificatie, de tussenstand in de race van uur tot uur en foto’s. “We kijken erg uit naar de race. We verwachten een vol veld met 90 auto’s en we zijn vast van plan om van de Dunlop 24H of Dubai van dit jaar de beste editie tot nu toe te maken”, aldus Willems.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet