Diversen

Div: Terugblik 2010 René de Boer


101230_terugblik_mercedes_museum
Onvoorstelbare collectie raceauto's in de "Heilige Hallen", het depot van het Mercedes Museum in Stuttgart

Historisch genieten

Historische evenementen waren er tenslotte ook nog, en regelmatige lezers van deze site weten dat ik de historie van auto’s en autosport minstens net zo leuk vind als de actuele racerij. Beurzen als Rétromobile in Parijs, Retro Classics in Stuttgart, Techno Classica in Essen en ook wat kleinere evenementen als de Salon Champenoise des Voitures de Collection in Reims leverden vele interessante uren kijkplezier en fraaie aanwinsten voor de eigen collectie boeken, brochures en in een enkel geval miniaturen op. Op de valreep van het jaar was een privétrip met twee vrienden naar de musea van Audi en BMW in Zuid-Duitsland, met enkele exclusieve kijkjes achter de schermen nog een bijzonder prettige ervaring, net zoals dat in de zomer gold voor het bezoek aan de “Heilige Hallen”, het depot van de historische afdeling van Mercedes-Benz in Stuttgart, met de paar honderd auto’s die níet in het museum staan, en in mei voor het bezoek aan het Conservatoire, de historische collectie van Citroën. Oh ja, en dan was ik dit jaar ook nog, voor het eerst, bij Le Mans Classic. In een woord: fantastisch! Al hoop ik wel dat het de volgende keer tien graden koeler is.

101230_terugblik_conservatoire
Sportieve Citroëns op een rij in het Conservatoire

Alweer minstens 25 weekeinden gepland voor 2011

En dan staat 2011 alweer voor de deur. De heel voorlopig ingevulde kalender laat al 25 weekeinden met race-evenementen zien waar ik in ieder geval naartoe ga: DTM, WTCC, LMS, DPP, Indy, Le Mans, Doebai, Hongarije. Plus een aantal skiwedstrijden (op het moment van schrijven ben ik bij de Vierschansentournee in Garmisch-Partenkirchen en in februari ben ik hier terug voor het WK Alpineskiën), historische evenementen en andere reportages. Ik kijk er nu alweer naar uit, in de vaste overtuiging dat ik het mooiste beroep van de wereld heb! Alle lezers wens ik een bijzonder mooi nieuw jaar, en als u zelf in de sport actief bent: veel succes!

101230_terugblik_hirscher
De favoriete winteractiviteit van uw verslaggever: skireportages, o.a. voor De Telegraaf en Sp!ts, hier met de Nederlandse Oostenrijker (of Oostenrijkse Nederlander) Marcel Hirscher in Schladming

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet