Diversen

Div: Terugblik 2010 René de Boer


101230_terugblik_vettel
Over Sebastian Vettel schreef ik al toen hij nog Formule BMW reed

Op Zandvoort genoot ik, onder andere, van het HTC Dutch GT4 Championship, de DTM en de Masters of Formula 3, die mede dankzij het enthousiasme van Red Bull weer een ouderwets spektakel werden. Inclusief Formule 1-demo van Sebastian Vettel, die ik tijdens de persconferentie uitgebreid mocht interviewen. Over Vettel schreef ik ook al toen hij nog Formule BMW reed, en hij is sindsdien nog even vriendelijk en aardig. Mede daarom deed het me dus ook veel plezier om hem de wereldtitel in de Formule 1 te zien winnen!

101230_terugblik_porsche_tuthill
Meerijden in de Porsche 911 in de woestijn bij Marrakesj

Persoonlijke hoogtepunten waren dit jaar ook meerij-sessies met achtereenvolgens een historische rally-Porsche 911 uit 1974 in de woestijn bij Marrakesj en de nieuwe Citroën DS3 R3-rallyauto met Hans Weijs jr. op een glibberige asfaltproef in de Ardennen. Dat ik de dag daarvoor in één ruk met de auto van Adria naar Namen moest rijden, inclusief drie uur oponthoud vanwege een door overstroming versperde snelweg in Italië, werd door de meerij-ervaring meer dan goed gemaakt!

101230_terugblik_ds3
Heel anders, maar net zo leuk: meerijden met Hans Weijs jr. in de Citroën DS3 R3 in de Ardennen


De leukste eigen rij-ervaring was zonder meer de dag dat ik de Mercedes-Benz SLS AMG te leen had. Bijna 300 km/u aangetikt op de Autobahn tussen de Nederlands-Duitse grens en mijn huis. Super!

100713_sls_amg_6
Mercedes-Benz SLS AMG voor het huis van uw redacteur, helaas maar tijdelijk!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet