Diversen

Diversen: Kenny Vermeylen richt zijn vizier op 2011

bnlgenk100807213

Nu het seizoen er al enkele maanden op zit, is het tijd voor de meeste piloten om te plannen wat de doelstellingen voor 2011 zullen zijn. Dat doet ook Wereldkampioen Iame X30, Kenny Vermeylen.

Tekst: Philip de Roeck
Foto's: Michael Melis

Titel verdedigen
Na de wereldtitel in 2009 en 2010 op zak te hebben gestoken, gaat Vermeylen dit in 2011 proberen te herhalen. Ook zal hij het EK X30 rijden wat gereden wordt over 3 wedstrijden.

In tegenstelling tot vorig jaar, zal hij niet meer in actie komen in het BNL en Belgisch kampioenschap Rotax Max. Wel in het EK Rotax Max “We rijden sowieso de eerste wedstrijd van het EK Rotax Max Senior, die plaatsvindt in Genk van 30 maart tot 3 april. Toch is de kans groot dat we de drie resterende wedstrijden ook nog rijden in Wackersdorf, Thy en Angerville”. aldus Vermeylen.

In Thy, kon Vermeylen zich vorig jaar net niet plaatsen voor het EK KF2 in Genk. “Dat gaan we dit jaar proberen te voorkomen” zegt Vermeylen. “KF2 wordt dit jaar het hoofddoel, we rijden zowel het EK als het WK KF2 en misschien komen daar nog andere kampioenschappen bij als de drukke race kalender het toe laat”

bnlgenk100523420

Eigen team
Zoals eerder gezegd, komt Kenny Vermeylen niet meer in actie in de Belgian Max Challenge, maar hij gaat samen met zijn vader een eigen team proberen op te starten. “Het team dat we willen oprichten is nog onder constructie, maar in 2011 gaan we van start. We hebben al één rijder in de Senior Max klasse en we zijn nog aan het onderhandelen met andere piloten om er een mooi seizoen van te maken.

Vermeylen zal ook volgend seizoen nog gesteund worden door het Fabrieksteam van Tecno, waarmee hij hoopt goede resultaten te behalen. Autosport.nl, wenst hem alvast het beste toe voor de komende jaren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet