Diversen

Div: Succesvolle Dutch Race Driver Business Club klaar voor 2011

drbc_1

Het eerste seizoen van de Dutch Race Driver Business Club is zeer succesvol verlopen. De combinatie van circuitmiddagen en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers en directieleden met een racelicentie blijkt in een grote behoefte te voorzien. “Het succes heeft onze verwachtingen overtroffen”, aldus mede-initiatiefnemer Danny van Dongen. “Voor 2011 staan alweer tien meetings op Circuit Park Zandvoort gepland. Kijk op www.drbc.nl.”

Tekst en foto’s: PR

De Dutch Race Driver Business Club is het antwoord op een vraag die de bekende autocoureurs en race-instructeurs Danny van Dongen en Dillon Koster geregeld kregen. “Veel ondernemers en directieleden halen hun racelicentie bij onze Dutch Race Driver Academy op Circuit Park Zandvoort”, aldus Dillon. “Lang niet elke cursist gaat vervolgens ook daadwerkelijk racen. Wij weten als geen ander dat autosport verslavend is. Wie eenmaal een racecursus heeft gevolgd, wil graag op het circuit in actie komen en zichzelf verbeteren. De Dutch Race Driver Business Club biedt die mogelijkheid. Directieleden en ondernemers met een racelicentie zijn tien keer per jaar meer dan welkom op Circuit Park Zandvoort voor een circuitmiddag inclusief professionele instructie, gevolgd door een netwerkbijeenkomst.”

Meteen succesvol
De nieuwe formule was meteen succesvol. Danny: “We kijken terug op een goed eerste jaar van de Dutch Race Driver Business Club. We hebben een groot aantal leden mogen verwelkomen. Onze businessclub is laagdrempelig, dat spreekt veel leden aan. Heb je weinig ervaring? Onze instructeurs leren je de fijne kneepjes van het racen. Heb je zelf geen geschikte auto voor het circuit? Die kun je bij ons huren. Onze instructiemiddagen en netwerkbijeenkomsten waren zeer geslaagd en, niet onbelangrijk, heel gezellig.”

drbc_2

Themamiddagen en driftcursus
Het programma voor 2011 is inmiddels bekend. Tijdens de circuitmeetings wordt zes keer een thema behandeld. Denk aan inhalen/remmen en rijden in de regen. Onder leiding van de ervaren coureurs/instructeurs van de Dutch Race Driver Business Club verbeteren de leden hun racevaardigheden. Bovendien staat er weer een driftcursus, verdeeld over drie middagen, op het programma. Op 22 februari gaan we van start! Kijk voor de data en nadere informatie op www.drbc.nl.
Net als in 2010, krijgen leden met een Clublicentie de kans om gratis hun EU-licentie te halen tijdens een cursusmiddag van de Dutch Race Driver Academy. Vanaf 2011 worden de leden op het circuit in twee groepen verdeeld. “Veiligheid staat voorop”, benadrukt Danny van Dongen. “We hebben leden die net hun racelicentie hebben gehaald, maar ook leden met enkele seizoenen race-ervaring op zak. Daarom vormen we vanaf nu twee groepen.”

Twee soorten lidmaatschappen
Lid worden kan al vanaf € 1.950 excl. BTW per jaar. Naast het complete circuit- en netwerkpakket krijgt elk lid onder meer een tweetal VIP-arrangementen tijdens een evenement van het Dutch Power Pack aangeboden. Leden worden uitgenodigd om bedrijfspresentaties te geven. Op het members-only gedeelte van www.drbc.nl kan elk lid een profiel aanmaken, nieuwsberichten plaatsen en contacten met andere leden leggen en onderhouden. Wie kiest voor het ‘Arrive & Drive’ pakket van € 4.450 excl. BTW per jaar, krijgt bovendien elke circuitmiddag de beschikking over een Seat Ibiza TDi in full-racetrim, inclusief service en ondersteuning en transport van en naar het circuit.

Nog geen racelicentie?
Wie alleen nog maar droomt van een racelicentie, kan zijn of haar droom in één dag waarmaken. De Dutch Race Driver Academy biedt een eendaagse cursus aan die opleidt voor een Club- of EU-licentie. “Onze hoge slagingspercentages zijn het bewijs”, aldus Dillon Koster. Kijk voor meer informatie op www.dutchracedriver.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet