Sportscars

Sportscars: Porsche presenteert 2011 versie 911 GT3 RSR


porsche_fabrieksrijders_2011
De Porsche fabrieksrijders voor het seizoen 2011.

Marco Holzer vierde Porsche-fabrieksrijder
Voor komend seizoen heeft Porsche Marco Holzer na een driejarige opleiding aan het kader van de acht fabrieksrijders toegevoegd. De contracten van Jörg Bergmeister, Timo Bernhard, Romain Dumas, Wolf Henzler, Marc Lieb, Richard Lietz, Patrick Long und Patrick Pilet werden eveneens voor 2011 verlengd!

Timo Bernhard en Richard Lietz mochten voor hun prestaties afgelopen seizoen bijzondere onderscheidingen in ontvangst nemen. Bernhard was de eerste coureur die alle top 24 Uurswedstrijden in één seizoen op zijn naam wist te schrijven. Bernhard werd door een jury van vakjournalisten in Duitsland als “ADAC Autosporter” van het jaar uitgeroepen. Richard Lietz mocht van de Oostenrijkse autosportfederatie de OSK, een soortgelijke titel in ontvangst nemen. De Fransman Romain Dumas slaagde er zowel in de 24 Uur van Le Mans als die van Spa te winnen. Voorlopig een eenmalige aangelegenheid.

Porsche wil duidelijk reglement voor toekomst technologieën
Wolfgang Dürheimer van de ontwikkelingsafdeling van Porsche wees in een toespraak op de bijzondere rol van de autosport en de toekomst van het Serieproduct. “De Autosport beschikt op dit moment over de historische kans om een voortrekkersrol voor nieuwe technologieën te spelen. Met deelname van de 911 GT3 Hybrid hebben wij laten zien dat je op het circuit belangrijke toekomsttechnologieën kunt uitproberen. Wij zullen de door ons ingeslagen weg doelbewust voortzetten en geloven dat op korte of lange termijn meerdere fabrikanten zullen volgen. De autosport heeft daarom regelmakers met een brede blik nodig om deze kans aan te grijpen. De regelmakers moeten deze kans aangrijpen en gemeenschappelijk met de fabrikanten een duidelijk stabiel reglement hiervoor maken.” aldus Dürheimer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet